Alt
Študij

Študenti s posebnim statusom

Študenti s posebnim statusom so študenti, ki izkazujejo pomembne dosežke na področju športa, umetnosti in kulture, študenti starši in študenti s posebnimi potrebami, kamor se uvrščajo tudi študenti v izrednih socialnih razmerah.

Samodejni osnutek

“Trojček vzporednih” razstav

Izbranih 10

Izpostavljeno

Študenti s posebnim statusom

Študenti s posebnim statusom so študenti, ki izkazujejo pomembne dosežke na področju športa, umetnosti in kulture, študenti starši in študenti s posebnimi potrebami, kamor se uvrščajo tudi študenti v izrednih socialnih razmerah. Kdo je upravičen do posameznega statusa, kakšni so postopki pridobitve le tega, kakšne so možne prilagoditve za posameznika, ki ima poseben status in še več, lahko najdete v spodnjih dokumentih in povezavi na spletno stran Univerze v Ljubljani.

Prošnje za pridobitev posebnega statusa je potrebno oddati najkasneje do 10. oktobra tekočega študijskega leta (ali kasneje, ko nastopijo razlogi za pridobitev posebnega statusa), o čemer vas vsako leto obvestimo z elektronskim sporočilom, kjer so tudi natančnejša navodila, kako to storiti.

Za informacije, ki jih ne najdete v gradivih in za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na tutorje, ki skrbijo za študente s posebnim statusom, in sicer:

  • študenti s posebnimi potrebami na učiteljico tutorko dr. Mileno Košak Babuder (milena.kosak@pef.uni-lj.si) ali na študente tutorje (imena so objavljena na povezavi www.pef.uni-lj.si/176.html zavihek Tutorstvo (posebne oblike tutorstva).
  • Študenti s posebnim statusom (status študenta športnika, priznanega umetnika, starša, študenta, ki se udeležuje tekmovanj) na učiteljico tutorko dr. Vesno Štemberger (vesna.stemberger@pef.uni-lj.si)

Študenti s posebnim statusom na UL:  www.uni-lj.si/studij/studenti-s-posebnim-statusom

Pozitivni pristopi in podporno okolje na fakulteti mi omogoča nemoteno opravljanje študijskih obveznosti in aktivno udejstvovanje v obštudijskih dejavnosti. Pedagoška fakulteta je zame zelo prijazna in inkluzivna izobraževalna ustanova. Vesela sem, da sem del te zgodbe.

Metka Knez, doktorska študentka z gluhoslepoto

Napovedujemo

1.

Informativni dnevi za vpis na fakulteto

Več
2.

Pomladni študentski knjižni sejem Založbe UL Pedagoške fakultete

Več
3.

Zaključna razstava 4. letnika Oddelka za likovno pedagogiko UL PEF

Več

Bodi na tekočem