Alt
O fakulteti

Ekofakulteta

Program je namenjen celostni okoljski vzgoji in izobraževanju ter spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju oseb, ki so vključene v vzgojno-izobraževalne programe osnovnih in srednjih šol ter fakultet.

Aktualno

Summer School for Sustainability 2023

Študentke in študenti, ki zmorejo in hočejo več: podpora med študijem

Delovno srečanje sodelavcev Erasmus + projektov ARphymedes in ARphymedes+

Izpostavljeno

Izpostavljeno

Pedagoška fakulteta se je v študijskem letu 2013/14 vključila v mednarodni program Ekošola.

Fakulteta je jeseni 2014, z izvedenimi dejavnostmi, pridobila zeleno zastavo, ki predstavlja mednarodno priznanje za okoljevarstveno delovanje, skladno z mednarodnimi kriteriji FEE (Foundation for Environmental Education). Postala je prva ekofakulteta v Sloveniji. Na fakulteti se, v okviru programa, povezujejo okoljske vsebine, ki so vključene v različne študijske programe in so povezane s pridobivanjem znanja ter razvijanjem odgovornega odnosa do okolja, narave in bivanja.

Ekofakulteta

Odločitev Pedagoške fakultete, da se vključi v program Ekošola, spodbuja študente in zaposlene k trajnostnemu vedenju do okolja. Predavatelji in drugi zaposleni lahko s svojim zgledom in izobraževanjem pomembno prispevamo k oblikovanju pozitivnih stališč in vedenja študentk in študentov, ki bodo svoje pridobljeno znanje in izkušnje posredovali učencem in dijakom.

Napovedujemo

1.

Informativni dnevi za vpis na fakulteto

Več
2.

Pomladni študentski knjižni sejem Založbe UL Pedagoške fakultete

Več
3.

Zaključna razstava 4. letnika Oddelka za likovno pedagogiko UL PEF

Več

Bodi na tekočem