Alt
Raziskovanje in umetnost

Vzgojno-izobraževalne politike

Na tem mestu so na voljo informacije o vzgojno-izobraževalnih politikah.

CRSN

Obisk gostujoče profesorice dr. Sheyla Blumen

Študijski obisk sodelavcev projekta STEM(AJMO!)

Bravo konferenca

Izpostavljeno

Izpostavljeno

Opis

Računsko sodišče RS je 4. 12. 2020 izdalo revizijsko poročilo z naslovom Sistem dela z nadarjenimi in sistem šolskih tekmovanj, v katerem je ugotovilo, da sta bili MIZŠ in ZRSŠ v letu 2017 na področju dela z nadarjenimi neučinkovita. Več na: https://www.rs-rs.si/revizije-in-revidiranje/arhiv-revizij/revizija/sistem-dela-z-nadarjenimi-in-sistem-solskih-tekmovanj-v-letu-2017-759/

  • 20. 5. 2016: Nerazumljena ali nezaželena strategija izobraževanja nadarjenih? Odmev na obstoječe razmere v Uvodniku Šolskih razgledov, več na: www.solski-razgledi.com/revija.asp.
  • 20. 4. 2016: Okvir za poticanje iskustava učenja i vrednovanje postignuća darovite djece i ućenika

V okviru vključevanja CRSN v edukacijske politike na področju izobraževanja nadarjenih je bil na Pedagoški fakulteti UL predstavljen hrvaški nacionalni dokument o delu z nadarjenimi, ki je trenutno v javni obravnavi; dokument je nastal v okviru celovite nacionalne prenove hrvaškega izobraževalnega sistema in je bil objavljen februarja 2016 (http://www.kurikulum.hr/).

Dokument sta predstavili dr. Zrinka Ristić Dedić, članica ekspertne delovne skupine in Jasna Cvetković-Lay, članica strokovne delovne skupine za področje izobraževanja nadarjenih.

Napovedujemo

1.

Zaključna razstava 4. letnika Oddelka za likovno pedagogiko UL PEF

Več
2.

Kemija je eksperimentiranje!

Več
3.

Transnational partner meeting APOLE Erasmus+

Več

Bodi na tekočem