Študij

Psihosocialna svetovalnica

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami na področju medosebnih odnosov, študija …

Aktualno

Pedagoška fakulteta omogoča športnikom prijazno izobraževanje

Predstavitev izobraževalnih računalniških iger

Informativni dan PEF

Izpostavljeno

KLICNA ŠTEVILKA

Če je vaša stiska zelo huda, se obrnite na nujno medicinsko pomoč (112), na Enoto za krizne intervencije v Ljubljani ((01)5874 922) ali na Center za izvenbolnišnično psihiatrijo ((01) 4750 685).

Namen

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, …), ob katerih se vam porajajo:

 • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
 • stiske, neprijetna doživljanja,
 • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
 • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
 • težave pri doseganju ciljev, problemi z  motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
 • vprašanja povezana s samopodobo, identiteto, LGBTIQ+,
 • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,…), asertivnosti, …

 V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi študentje/ke, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo tekom prakse, obiskov, soočanj … z uporabniki in institucijami (supervizija, koučing).

 Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju…

Kje in kdaj?

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene deluje na štirih lokacijah:

 • Pedagoški fakulteti (termini po dogovoru) – v sobi 405,
 • Zdravstveni fakulteti (ob četrtkih 12.00-14.00) – v družabnem prostoru v 4. nadstropju,
 • Fakulteti za matematiko in fiziko (ob torkih 12.00-14.00) – v sobi 519,
 • Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (termini po dogovoru) – v sobi 508,
 • v Študentskem naselju Rožna Dolina (termini po dogovoru) – v Domu VI.

Ure svetovalnice so v posameznih primerih drugačne, zato jih, prosimo, predhodno preverite! V izjemnih primerih, če je otežen ali onemogočen dostop »v živo«, če zbolite… se lahko dogovorite za svetovanje na daljavo.

Praviloma izberete tisto lokacijo, ki vam je bližja in tisto svetovalko, s katero niste v nekem drugem odnosu (študijskem, sorodstvenem, poznanstvo…).

Kdo smo?

Na Pedagoški fakulteti, Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo ter v Študentskem naselju se lahko obrnete na svetovalke/ce:

Na Zdravstveni fakulteti se lahko obrnete na svetovalke:

Na Fakulteti za matematiko in fiziko se lahko obrnete na svetovalke/ce:

Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke/je v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.

Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Kako priti?

Napišete mail tistemu, h kateremu želite priti in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza. Ali enostavno pridete, ko svetovalnica deluje (kar je manj priporočljivo, saj svetovalec/ka pogosto ni prost/a. Se bosta pa dogovorila vsaj za prosti termin). Če slučajno ne morete priti na dogovorjeni termin, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko prosti terrmin izkoristi nekdo drug!

Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaprtja fakultete ne morete priti na svetovanje, se lahko s svetovalci dogovorite za svetovanje preko Skypea, Zooma ali podobnih orodij. Prosimo pa vas, da se za predvideni termin, način poteka svetovanja in pogoje predhodno dogovorite preko maila!

Prosimo pa vas, da se za predvideni termin, način poteka svetovanja in pogoje predhodno dogovorite preko maila zgolj z eno/enim svetovalko/cem!

V primeru hudih stisk

Če je vaša stiska zelo huda, se obrnite na nujno medicinsko pomoč na 112 ali na Enoto za krizne intervencije v Ljubljani, Grablovičeva 44a, telefon: (01)5874 922 ali na Center za izvenbolnišnično psihiatrijo, Njegoševa 4, Ljubljana, telefon: (01) 4750 685.

Bodi na tekočem