12.1.2017 ob 19:00 v kavarni Union

HVALA ZA NEVRONE: ŽIVALSKA KOGNICIJA

Študentje kognitivne znanosti vas vabimo, da se nam pridružite na prvi debati Hvala za nevrone v študijskem letu 2016/17.

V tokratni diskusiji se bomo pogovarjali o živalski kogniciji. Znotraj te tematike se bomo dotaknili načina, kako živali dojemajo svet, metodologije raziskovanja živalske kognicije, razlik med živalmi in ljudmi, morebitnega vnašanja antropoloških aspektov v študije, razlikovanja živali znotraj določene živalske vrste ter podobnih vprašanj.

Z nami bodo tokrat debatirale biologinje Simona Kralj Fišer, Darja Ribarič in Zarja Muršič, ki je tudi kognitivna znanstvenica. Darja Ribarič je ustanoviteljica in predsednica društva Vivamar, ki skrbi za trajnostni razvoj morja v okviru katerega preučujejo delfine. Simona Kralj Fišer trenutno raziskuje pod okvirom Biološkega inštituta Jovana Hadžija ZRC. Zarja Muršič na Univerzi v Durhamu raziskuje kognicijo otrok, njene raziskave pa temeljijo tudi na znanju iz primerjalnih raziskav ljudi in drugih živali.
Na dogodek vabljeni vsi znanstveni navdušenci, študentje, profesorji, strokovnjaki in vsi ostali radovedneži, ki radi glasno diskutirate ali le modro tuhtate v ozadju!