24. 4. 2014 ob 19h, kavarna Hotela Union

HVALA ZA NEVRONE 2.8: NE LAŽI

Študentje kognitivne znanosti vabijo, da se pridružite osmi letošnji kognitivnoznanstveni debati Hvala za nevrone.

V aprilski debati se bomo, kot se po prvem aprilu spodobi, pogovarjali o laganju. Laži so velik del našega vsakdanjega in raziskovalnega življenja. Raziskave kažejo, da lažemo vsi, številni znanstveniki pa menijo, da je laž do neke mere sprejemljiva, saj nam omogoča učinkovitejšo in elegantnejšo komunikacijo. Zakaj ljudje lažemo, v kolikšni meri je laganje povezano z domišljijo, in katere miselne funkcije nam laž omogočajo? Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo skušali poiskati v tokratni debati. Dobimo se v četrtek, 24. 4. ob 19h v kavarni Hotela Union.

Tokrat bosta z nami posebna gosta: dr. Zdravko Lavrič, specialist družinske terapije in terapevt medicinske hipnoze. Je direktor inštituta za družinsko terapijo, svetovanje in izobraževanje Prelomi. Gregor Košir, univ. dipl. ekonomist, strokovni sodelavec Poslanske skupine SLS v Državnem zboru RS, kjer pokriva področje financ, in se v okviru službenih nalog ukvarja tudi z odnosi z javnostmi ter elementi strateškega komuniciranja.

K sodelovanju ste tudi tokrat vabljeni vsi znanstveni navdušenci. Študentje in strokovnjaki, radovedneži in tisti, ki že imate izoblikovano svoje mnenje, predvsem pa tisti, ki radi govorite in aktivno sodelujete v debati.