6. 3. 2024

Izbor delavnic Kariernih centrov UL za študentke in študente UL

Vse o iskanju zaposlitve na enem mestu

Četrtek, 7. 3. 2024, ob 13:00. Na spletu.

Vas zanima, kako najti zaposlitev? Kje poiskati priložnosti? Kaj je skriti trg in kaj odkriti trg dela? Kako in kje mrežiti in iskati priložnosti? Kako in kje iščejo kandidate podjetja in kako iščemo priložnost mi? Vabljeni na delavnico.
Prijavite se prek POPR-a>>

 

Karierne možnosti po zaključku študija Kognitivne znanosti
Ponedeljek, 11. 3. 2024, ob 9.45. Na Centru za kognitivno znanost PEF UL (Vegova 4).

Če vas zanima, kje vse se lahko zaposlite z zaključenim študijem Kognitivne znanosti, vabljeni, da se nam pridružite na dogodku, kjer bodo alumni tega študijskega programa predstavili različne karierne poti. Govorili bomo o njihovih študijskih dneh, njihovih začetkih, o tem, kako so pristopali k načrtovanju kariere in kako pridobljene kompetence in znanja uporabljajo pri svojem delu.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Predstavitev strokovnega izpita v vzgoji in izobraževanju ter kariernih možnostih učitelja
Sreda, 13. 3. 2024, ob 15.00. Na spletu.

Pridružite se spletnemu dogodku s Hermino Pohar Sonc iz Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ki bo razkrila vse o strokovnem izpitu v vzgoji. Spoznajte pogoje, delovne izkušnje, pripravništvo in nasvete za uspešno prijavo. Dr. Mihaela Zavašnik iz Šole za ravnatelje pa bo predstavila karierno napredovanje in druge možnosti za učitelje.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Kako ustanoviti medijsko hišo? In predstavitev podjetja Pametni mediji
Četrtek, 14. 3. 2024, ob 12.00. Na spletu.

Kako iz pisanja člankov narediti posel? Kaj je največji prelomni trenutek podjetništva v medijih? Ali sploh imamo v Sloveniji politično neodvisne medije in kako takšni preživijo? Vse to boste izvedeli iz prve roke, saj nam bo Primož Petrovič Vernikov, direktor podjetja Pametni mediji, d.o.o., orisal nastanek in obstoj njihovega podjetja skozi poslovno prizmo.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Uporabne informacije za mlade učitelje

Sreda, 20. 3. 2024, ob 18.00. Na spletu.

Pridružite se nam na dogodku, kjer bo mlada učiteljica Nika Bedek delila izkušnje o začetku učiteljske kariere. Spoznajte, kako se pripraviti na delo učitelja, uspešno komunicirati na govorilnih urah in pridobiti informacije o individualnem letnem delovnem načrtu. Vaša vprašanja so dobrodošla, pošljite jih že ob prijavi na dogodek. Pridružite se nam in se pripravite na svojo pot v svetu poučevanja!

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Linkedin – moj online CV

Četrtek, 21. 3. 2024, ob 14.00. Na spletu.

Ne veste, kaj bi z Linkedin-om? Udeležite se naše delavnice in spoznali boste, kako ga kar najbolje izkoristiti. Izvedeli boste, kako si z njim graditi osebno blagovno znamko, kako ga uporabite kot svoj spletni CV in orodje za mreženje.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Kako se pogovarjati z delodajalcem na razgovoru za delo

Četrtek, 28. 3. 2024, ob 14.00. Na spletu.

Se pripravljate na razgovor? Veste, kako poteka? Poznate najpogostejša vprašanja, ki jih postavljajo delodajalci? In plača? Kako se pogovarjati in kako se pogajati? V primeru, da imate določene omejitve – kako jih predstaviti? Na delavnici boste izvedeli vse, kar vas zanima o razgovoru.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Kako ravnatelj izbira, koga bo vzel v službo

Sreda, 3. 4. 2024, ob 15.00. Na Pedagoški fakulteti UL.
Razmišljate o zaposlitvi na osnovni ali srednji šoli? Bodoči pedagoški delavci in delavke se boste na razgovoru za delovno mesto srečali z ravnateljem šole, ki predstavlja filter v vašem iskanju zaposlitve in zato je ta dogodek, za vse, ki razmišljate o delu v šoli, nepogrešljiv. Gostili bomo ravnatelja Osnovne šole Škofljica, Romana Brunška, ki vam bo iz prve roke povedal, kaj je tisto, kar ravnatelji iščejo pri potencialnih zaposlenih, kakšen življenjepis prepriča in kakšen odbija, na kaj biti pozoren pred, med in po razgovoru, kakšna so pričakovanja in kriteriji, a je izbor obleke pomemben, kako je z govorico telesa ipd.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Kako napisati življenjepis, ki prepriča

Ponedeljek, 8. 4. 2024, ob 14.00. Na Pedagoški fakulteti UL.

Življenjepis ali CV je naša osebna predstavitev, na podlagi katere želimo pridobiti povabilo na razgovor za študentsko delo, prakso, štipendijo ali celo zaposlitev. Ne glede na to, ali ste novi na področju iskanja študentskega dela/zaposlitve ali pa želite le osvežiti svoj obstoječi CV, boste na naši delavnici izvedeli vse, kar vas zanima glede pisne predstavitve delodajalcu.
Prijavite se prek POPR-a>>

 

Konec študija, kaj pa zdaj

Torek, 9. 4. 2024, ob 14.00. Na spletu.
Vabljeni na delavnico, kjer bomo govorili o ključnih izzivih prehoda iz študija v poklicno življenje. Pridobili boste praktične informacije o zaposlitvi, nadaljevanju študija, štipendijah in pravicah ter nasvete o ohranjanju dobrega počutja pri soočanju s tem.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

 

PRIJAVA: Študenti UL se prijavite v POPR s svojo digitalno identiteto.

INFORMACIJE: Sabina Mikuletič Zalaznik, sabina.zalaznik@uni-lj.si, 030 706 722

Sorodne novice

27. 5. 2024

Razstava študentov likovne pedagogike na Kitajskem

27. 5. 2024

Testni dostop do zbirke APA PsycTherapy

24. 5. 2024

Objavljen Interni poziv za financiranje velikih interdisciplinarnih projektov Univerze v Ljubljani: rok za oddajo: 1.9.2024

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem