9. 2. 2023

“Trojček vzporednih” razstav

“Trojček vzporednih” razstav, od 16. 2. do 4. 3. 2023.

 

Vljudno vabljeni na otvoritev razstav

15. Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj

in

15. Mednarodne potujoče razstave “Bodi umetnik”

16. 2. ob 11:30 uri

ter

Potujoče razstave ilustracij Pravljičnih 7

16. 2. ob 14:00 uri.

 

15. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj (MKKMČ) je projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, ki spodbuja ustvarjalnost učencev zadnje triade OŠ. Mlade kiparje pri delu v delavnicah Instalacija, Siporeks, Montažna plastika in Keramika vodijo izkušeni mentorji ob podpori asistentov – študentov Likovne pedagogike iz Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.  Na koloniji, ki ima že 14. letno tradicijo (2008 – 2022) je doslej ustvarjalo okoli 680 udeležencev iz skoraj 100 slovenskih in 20 tujih osnovnih šol iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Osnovni koncept kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov širšega geografskega področja z namenom pridobivanja kakovostnih kiparskih izkušenj. MKKMČ strokovno sodeluje s partnersko kolonijo iz Ernestinovega v Slavoniji na Hrvaškem.
Sofija Rošulja, “Život iznova”, 2022, montažna plastika (foto.: arhiv MKKMČ)
Več informacij najdete tukaj.

 

15. Mednarodna potujoča razstava “Bodi umetnik”

Potujoča razstava »Bodi umetnik« je del Mednarodnega festivalskega leta »Igraj se z mano« in predstavlja pomemben element v zgodbi o inkluziji. Organizirata jo Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, katerih »cilj je organizacija dejavnosti, kjer se skozi različne aktivnosti brišejo meje med osebami s posebnimi potrebami in ostalo populacijo.« Na začetku šolskega leta k sodelovanju na Mednarodnem likovnem natečaju »Bodi umetnik« povabijo vrtce, šole, zavode in ostale institucije, ki pošljejo likovna dela otrok in mladostnikov iz različnih koncev Slovenije in sveta. Izbrana likovna dela v obliki potujoče razstave v različnem obsegu zaokrožijo po šolah, vrtcih, knjižnicah in drugih ustanovah po vsej Sloveniji in tujini. Tokrat razstava gostuje tudi v Galeriji UL PEF.
15. Mednarodna potujoča razstava_Igraj se z mano

 

Trina Bole (4 leta), Moj zelenjavni krožnik, 2021/2022, kolaž, mentorica: Karlina Gašperin, Vrtec Radovljica (foto.: arhiv CJL)

 

Potujoča razstava ilustracij Pravljičnih 7

Potujoča razstava ilustracij Pravljičnih 7 je nastala ob izidu istoimenske knjige. Gre za živi projekt kolažnega načina pisanja in ilustriranja zgodb. Vsak ilustrator, ki se je prijavil na projekt Pravljičnih 7, je prejel svoje poglavje zgodbe. V določenem časovnem obdobju je prejeto poglavje ilustriral z dvema ilustracijama. Izbor tehnike, kadriranje, karakterizacija protagonistov in barvna lestvica so bile prepuščene avtorjem samim. V štirih letih je nastalo 98 ilustracij izpod rok 49 avtorjev z raznolikimi ozadji in likovnimi znanji, v različnih likovnih tehnikah. Pri projektu so poleg akademskih in ljubiteljskih slikarjev ter drugih ustvarjalcev sodelovali tudi sedanji in bivši študenti UL PEF in UM PEF, katerih dela bomo predstavili na tokratni razstavi.

Foto.: arhiv Pravljičnih 7
Več o projektu najdete tukaj.

 

Sorodne novice

23. 4. 2024

Zagovor doktorske disertacije kandidatke Lisjete Thaqi Jashari

23. 4. 2024

WESTERN BALKANSHIP Project

22. 4. 2024

CALL OPEN: Danubius Young Scientist Award 2024 and DRC Summer School

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem