20. 5. 2024

Vabilo na predstavitev predlogov sprememb splošnih aktov ARIS

Vabimo vas na spletni seminar, kjer bomo predstavili predloge sprememb v evalviranju znanstvenoraziskovalne dejavnosti raziskovalnih organizacij – prejemnic stabilnega financiranja ter predloge sprememb pri izvolitvah v raziskovalne nazive. Spletni seminar bo potekal v ponedeljek, 27. 5. 2024 od 10.00 do 12.00. Predstavili bomo vsebino predlogov/osnutkov Splošnega akta o evalvacijah in izvajanju stabilnega financiranja, Splošnega akta o raziskovalnih nazivih in predlog Sklepa o spremembi sklepa o seznamu področij za evalvacije raziskovalnih programov in letih evalvacije.

Akt o evalvaciji podrobneje ureja spremembo v načinu evalviranja znanstvenoraziskovalne dejavnosti, zato je ključnega pomena, da so raziskovalci kakovostno seznanjeni s predlogom novosti in vključeni v proces.

Osnutki splošnih aktov so še v postopku dopolnjevanja na osnovi predlogov, ki so jih posredovale raziskovalne organizacije – prejemnice stabilnega financiranja. Priloženo vam posredujemo trenutni (delovni in nedokončni) različici osnutkov.

Na spletnem seminarju bo omogočeno pisno podajanje vprašanj, na katera bomo, v okviru časovnih zmožnosti, sproti odgovarjali.

V prilogi vam pošiljamo tudi program.

V kratkem vam bomo posredovali še povezavo do spletnega seminarja.

Veselimo se vaših komentarjev in usmeritev, ki si jih bomo prizadevali vključiti in upoštevati v čim večji meri. Želimo si, da skupaj ustvarjamo podlage za kompetitiven, transparenten ter pregleden in administrativno manj zahteven sistem v Sloveniji.

Predlog SA evalvacije osnutek v dopolnjevanju 17.5.2024

Predlog SA o nazivih osnutek v dopolnjevanju 17.5.2024

Program

 

Sorodne novice

20. 6. 2024

Izšel je Razpis za Erasmus+ praktično usposabljanje v 2024/25

20. 6. 2024

Interni poziv za ocenjevanje raziskovalnih programov in izbor novih zagonskih raziskovalnih programov v letu 2024

19. 6. 2024

Alisa Teletović: We are perfect as we are

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem