16. 1. 2024

Vabilo k sodelovanju in posredovanju kontaktov_MSCA PF Ma

Univerzitetna služba za raziskovalno dejavnost (USRD) vas v letu 2024 ponovno vabi, da se s (tujim ali domačim) podoktorskim raziskovalcem ali raziskovalko vključite v interni podporni program Univerze v Ljubljani MSCA PF Masterclass. Namen podpore je priprava kvalitetnih projektnih prijav na razpis Marie Skodowska-Curie Podoktorske štipendije (MSCA PF)*. Program vključuje udeležbo na dvodnevni delavnici Masterclass ter nudi dodatno intenzivno pomoč in podporo pri pripravi ter izpopolnjevanju projektnih prijav.

 

Več o razpisu MSCA PF in podpori Univerzitetne službe za raziskovalno dejavnost si lahko ogledate v dokumentu, ki je priložen.

 

KONTAKT RAZISKOVALCA s katerim načrtujete oddati projektno prijavo:

Tuji raziskovalci morajo izpolnjevati 2 nujna pogoja:

  • Izkušeni raziskovalci (ER – Experienced Researcher), ki imajo doktorat, vendar z največ 8 letnimi raziskovalnimi izkušnjami po doktoratu (izjema npr. delo v neakademskem sektorju, porodniški dopust, ipd.). Raziskovalci niso omejeni na starost.
  • Pravilo mobilnosti: raziskovalec ni delal ali prebival v državi gostitelja več kot 12 mesecev v zadnjih treh (3) letih pred rokom za oddajo projektne prijave. V primeru sheme »Global fellowships« velja pravilo mobilnosti za tretjo državo.

 

Vse potencialne mentorje UL pozivamo, da navežete stik z ustreznimi zainteresiranimi (tujimi ali domačimi) podoktorskimi raziskovalci/kami. V kolikor potrebujete podporo pri navezavi stika oz. iskanju potencialnih kandidatov smo za vas pripravili dokument z osnovnimi informacijami, ki ga najdete v priponki (UL invitation for post-doctoral candidates) ali pa nas kontaktirate, če potrebujete pomoč pri iskanju.

 

! Mentorji podoktorskim raziskovalcem, ki že imate stik z raziskovalcem oz. raziskovalko in ste z njimi pripravljeni sodelovati pri pripravi projektne prijave, vas prosimo, da njihove osnovne kontaktne podatke vnesete preko naslednje povezave: PRIJAVA Rok za oddajo interesa za prijavo tujega raziskovalca za udeležbo na delavnici MSCA PF Masterclass je 19.3.2024.

Vljudno prosimo, da o tem predhodno obvestite raziskovalce in pridobite njihovo soglasje za posredovanje podatkov.

 

Vašim izbranim raziskovalcem bomo poslali VABILO za udeležbo na dvodnevni delavnici Masterclass. Dvodnevno usposabljanje vključuje predstavitev razpisa, predstavitev izkušenj uspešnega štipendista in izkušnje ocenjevalca, celodnevno delavnico pisanja projekta ter druge pomembne informacije o raziskovalnem okolju na UL.

Vabilo bomo pošiljali v mesecu marcu/začetku aprila. Med drugim bo raziskovalec/ka, ob prijavi moral/a oddati tudi izpolnjen osnutek projektne prijave project proposal Template Part B (Part 1), na kar ga/jo predhodno opozorite.

 

 

KRATEK POVZETEK PROGRAMA MSCA PF MASTERCLASS Univerze v Ljubljani

KAJ: Intenzivna 2-dnevna delavnica MSCA PF Masterclass + celovita pomoč in podpora USRD pri pripravi in oddaji projektne prijave

KDAJ: Usposabljanje 16. in 17. maj 2024 + nadaljnje sodelovanje za izboljšanje projektne prijave do roka oddaje projektne prijave v septembru

KJE: Zoom

KDO: Mentorji UL in tuji (ali domači) raziskovalci oz. raziskovalke z doktoratom in največ 8 let raziskovalnih izkušenj po doktoratu, upoštevajoč, da se domači raziskovalci lahko z UL prijavijo samo na shemo Globalnih štipendij MSCA PF.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-naslova msca@uni-lj.si ali tel. št.: 01 2418 529.

 

Lep pozdrav,

Univerzitetna služba za raziskovalno dejavnost

 

Invitation_University of Ljubljana_MSCA PF

Predstavitev razpisa MSCA PF in podpore USRD

Sorodne novice

27. 5. 2024

Razstava študentov likovne pedagogike na Kitajskem

27. 5. 2024

Testni dostop do zbirke APA PsycTherapy

24. 5. 2024

Objavljen Interni poziv za financiranje velikih interdisciplinarnih projektov Univerze v Ljubljani: rok za oddajo: 1.9.2024

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem