16. 1. 2024

Vabilo k prijavi na mednarodno šolo Utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja

Na Centru za kognitivno znanost UL PeF v okviru Erasmus+ projekta skupaj z mednarodno interdisciplinarno ekipo raziskovalcev iz Slovenije, Islandije, Nizozemske, Nemčije, Izraela in Francije soizvajamo šolo oz. trening “Utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja” (Training Embodied Critical Thinking and Understanding).

Eden od glavnih ciljev projekta je izvedba daljših treningov utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja s tehnikami raziskovanja doživljanja, čuječnosti, Gendlinovih tehnik kot sta Thinking at the edge ali Focusing, ipd. (več o projektu na https://www.trainingect.com/tectu.html).

Letos bo trening potekal od maja do decembra (več na http://www.trainingect.com/2024.html) in sestoji iz treh delov: a) webinarjev, kjer se udeleženci spoznajo z osnovami relevantnih področij in veščinami utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja; b) poletne šole (letos bo potekala na Islandiji), kjer udeleženci poglabljajo veščine, s katerimi so se spoznali tekom webinarjev; c) individualnega projekta (ki ga udeleženci po poletni šoli izvajajo z izbranim mentorjem).

Za vse študente je trening brezplačen. Trije študenti z vsake sodelujoče univerze pa bodo imeli možnost zaprositi za Erasmus+ delno financiranje poti in nastanitve med poletno šolo. Za neštudente je predvidena kotizacija (glede tega se obrnite na trainingectu@gmail.com). Ker želimo manjšo in motivirano mednarodno ekipo udeležencev, bomo z vsake sodelujoče univerze sprejeli do 5 udeležencev.

Rok za prijavo je 21. 3. 2024. Navodila za prijavo najdete na https://www.trainingect.com/applications.html. Kontakt: trainingectu@gmail.com. Z vprašanji se lahko obrnete tudi na dr. Tomaja Strle (toma.strle@pef.uni-lj.si).

Prilagamo tudi letak letošnjega treninga.

Vse zainteresirane vabimo k prijavi!

Sorodne novice

27. 5. 2024

Razstava študentov likovne pedagogike na Kitajskem

27. 5. 2024

Testni dostop do zbirke APA PsycTherapy

24. 5. 2024

Objavljen Interni poziv za financiranje velikih interdisciplinarnih projektov Univerze v Ljubljani: rok za oddajo: 1.9.2024

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem