15. 4. 2024

Prijava na Javni razpis Razvojni projekt – Navidezna, obogatena in razširjena resničnost v izobraževanju

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo Razvojni projekt – Navidezna, obogatena in razširjena resničnost v izobraževanju, ki ga sofinancirata ministrstvo in Evropska unija – NextGenerationEU (skladno z Načrtom za okrevanje in odpornost).

 

Predmet javnega razpisa je razvojno-raziskovalni projekt na področju poznavanja in uporabe naprednih tehnologij v izobraževanju. Namen javnega razpisa je preučiti, preizkusiti in predstaviti možnosti uporabe tehnologij navidezne, obogatene in razširjene resničnosti (v nadaljevanju: VR, AR in XR tehnologij) v osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju, z namenom usmerjanja in podpore smotrne rabe naprednih tehnologij za posodabljanje in izboljševanje kakovosti učnega procesa.

 

Razvojni konzorcij je sestavljen iz vsaj 3 (treh) fakultet, od tega vsaj ene fakultete, ki izvaja pedagoške študijske programe in vsaj ene fakultete, ki izvaja študijske programe na področju računalništva, z vsaj 2 (dveh) različnih univerz in vsaj 1 (enega) javnega raziskovalnega zavoda.

 

Vloga z zahtevano vsebino mora prispeti v enem pisnem izvodu, urejena v registratorju po vrstnem redu obrazcev in dokazil iz 8. točke tega javnega razpisa, in v enem elektronskem izvodu (npr. USB ključek).

Podpisnik je rektor.

 

Rok za prijavo je sicer 3. 6. 2024 do 15.00.

Sorodne novice

27. 5. 2024

Razstava študentov likovne pedagogike na Kitajskem

27. 5. 2024

Testni dostop do zbirke APA PsycTherapy

24. 5. 2024

Objavljen Interni poziv za financiranje velikih interdisciplinarnih projektov Univerze v Ljubljani: rok za oddajo: 1.9.2024

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem