20. 5. 2024

Erasmus+ KA2 in Zveza EUTOPIA /aktualni dogodki in novice/ maj 2024

v vednost in obveščanje relevantnih oseb na vaši fakulteti vam pošiljamo informacije o aktualnih dogodkih ter druge novosti s področja Erasmus+ projektov in Zveze EUTOPIA.

 

Erasmus+ KA2

………………………………

Napoved dogodka: 2. srečanje strokovnih sodelavcev UL za Erasmus+ KA2 projekte

Srečanje bo potekalo 13. junija med 12:15 in 15:00 v Univerzitetni sobi Centra Rog. Predstavili bomo novosti, delili dobre prakse in zaključili s konstruktivnim delom v skupinah. Vabilo s programom bo poslano v ločenem mailu.  

 

………………………………

Erasmus+ na novi spletni strani UL

Na podstraneh nove spletne strani UL Raziskovanje > Razvoj in razvojni projekti, kjer so predstavljeni programi in ukrepi za finančne spodbude EU na področju visokošolskega izobraževanja, ki jih vodimo v Projektni pisarni UL, smo dodali zavihek Projekti Erasmus+. Vabljeni k objavi novic, dogodkov in rezultatov o Erasmus+ projektih, ki jih izvajate na vaši fakulteti.

 

………………………………

Nagrada projektu CA2RE+ iz UL FA

CMEPIUS je nagrado Jabolko kakovosti 2023 za področje tercialnega izobraževanja podelil projektu CA2RE+ – Collective Evaluation of Design Driven Doctoral Training, pod koordinatorstvom Fakultete za arhitekturo. Iskrene čestitke! Več.

 

………………………………

Erasmus dnevi 2024

Letošnji Erasmus dnevi bodo potekali med 14. in 19. oktobrom. Vabljeni k pripravi in prijavi dogodkov v tem terminu. Več.

 

………………………………

IUA: Global Survey on Internationalization

International Association of Universities (IUA) v šesti izdaji publikacije o internacionalizaciji visokega šolstva ponuja pregled trendov na podlagi podatkov iz več kot 110 držav in 722 visokošolskih institucij. Poročilo.

 

………………………………

Ukrajina: Posebnosti izvajanja E+ projektov

Mobilnosti v okviru Erasmus+ projektov so moškim med 18 in 60 letom omogočene pod pogoji, določenimi v dopisu ukrajinske nacionalne agencije. Več.

 

………………………………

Delite svoje mnenje o evropskem izobraževalnem prostoru

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o vmesni oceni evropskega izobraževalnega prostora. Zbiranje povratnih informacij različnih deležnikov je ključni element pri ocenjevanju napredka pri vzpostavljanju evropskega izobraževalnega prostora. Vaše mnenje lahko podate do 27. junija. Več.

 

………………………………

Konferenca EAIE Toulouse 2024 od 17. do 20. septembra

Vabljeni na največjo evropsko konferenco in sejem visokošolskih institucij: EAIE Toulouse 2024 (European Association of International Education). Univerza v Ljubljani se bo predstavila na stojnici Study in Slovenia in stojnici Zveze EUTOPIA. Prijave se odprejo 29. maja. Kontakt za več informacij: internacionalizacija@uni-lj.si

 

 

Zveza EUTOPIA

………………………………

Na UL prvič praznovali dan Zveze EUTOPIA: mednarodno povezovanje za reševanje podnebnih izzivov

Dne 13. maja je potekal niz dogodkov o podnebnih izzivih in iskanju rešitev za trajnostno prihodnost. Strokovnjakinje in strokovnjaki, študentke in študenti so v Hiši Evropske unije v Ljubljani razpravljali in predstavili, kako se soočajo s podnebnimi izzivi ter zanje iščejo rešitve. Več

 

………………………………

Ohranjanje mednarodnega miru in varnosti – nova povezana skupnost EUTOPIA

Povezano skupnost vodi redna profesorica doktorica Ana Bojinović Fenko s FDV. Sodelovanje v povezanih skupnostih je za UL pomemben korak k internacionalizaciji, saj omogoča združevanje poučevanja in raziskovanja med partnerskimi univerzami zveze EUTOPIA. Več

 

………………………………

Dan podiplomskega raziskovanja, 23. maja, na Univerzi v Warwicku

Dan bo vseboval interaktivne pogovore o temah, kot sta »Premagovanje izzivov med doktoratom« in »Iskanje sreče v raziskovanju«. Vključeval bo tudi kratke predstavitve podiplomskih raziskovalcev o njihovem raziskovanju. Povezava

 

………………………………

Spletni dogodek za bodoče MSCA-PF kandidate 27. maja

Univerza NOVA v Lizboni organizira spletni dogodek namenjen kandidatom za podoktorsko štipendijo Marie Curie (MSCA-PF). Dogodek je izjemna priložnost za pridobivanje informacij o programu MSCA-PF in za spoznavanje raziskovalnega okolja na Univerzi NOVA v Lizboni. Povezava

 

………………………………

Postanite del akademije mladih vodij EUTOPIA

Vabljeni raziskovalke in raziskovalci k prijavi na razpis Akademija mladih vodij, Young Leaders Academy (YLA). Namen je podpreti poklicni razvoj raziskovalcev z vseh partnerskih univerz EUTOPIA. Prijave so odprte do 28. maja. Več informacij

 

………………………………

ŠIRP – razpis za mednarodne Študentske individualne raziskovalne projekte na eni od članic zveze EUTOPIA

Na razpis se lahko prijavijo študentke in študentje prve in druge stopnje, ki jih zanima priprava in izvedba individualnega raziskovalnega projekta na eni od članic zveze EUTOPIA. Prijave so odprte do porabe sredstev oziroma najkasneje do 28. julija.

Mobilnost mora biti izvedena do 30. septembra. Več informacij

 

………………………………

RSF: Sofinanciranje razvojnega sodelovanja znotraj Zveze EUTOPIA 

Namen internega razpisa je povezovanje, deljenje dobrih praks, iskanje priložnosti za mednarodno sodelovanje študentov in osebja, prenos in uporaba strokovnega znanja in preverjanje možnosti za razvoj sodelovanja v transnacionalnih učnih skupnosti znotraj Zveze EUTOPIA. Na razpis se lahko prijavi tako akademsko osebje kot tudi strokovni sodelavci. Mobilnost je omejena na največ 5 delovnih dni. Pogoji razpisa. Za več informacij se obrnite na RSF koordinatorja na vaši fakulteti.

 

………………………………

Poletne šole članic zveze EUTOPIA

Seznam poletnih šol

 

………………………………

EUTOPIA_HEALTH Raziskovanje odnosa med znanostjo in državljani

V svetu, kjer znanstveni napredek vpliva na vse vidike našega življenja, je razumevanje povezave med znanostjo in družbo ključnega pomena. Vaš prispevek ni le dobrodošel, temveč je nepogrešljiv, vzel vam bo le 8 minut vašega časa. Povezava do vprašalnika.

 

………………………………

Spletna stran in novičnik Zveza EUTOPIA

Erasmus+ projekti in Zveza EUTOPIA

Intranet Erasmus+ projekti

Novičnik EUTOPIA Update

 

 

Z lepimi pozdravi, ekipa Erasmus+ projekti

Sorodne novice

20. 6. 2024

Izšel je Razpis za Erasmus+ praktično usposabljanje v 2024/25

20. 6. 2024

Interni poziv za ocenjevanje raziskovalnih programov in izbor novih zagonskih raziskovalnih programov v letu 2024

19. 6. 2024

Alisa Teletović: We are perfect as we are

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem