9. 6. 2023

Erasmus+ KA2 & Erasmus+ EUTOPIA MORE /dogodki in razpisi/

Sedmi Teden EUTOPIA v Lizboni

 

Tedni EUTOPIA so mejniki v oblikovanju zveze EUTOPIA, ki se odvijajo vsakih šest mesecev.

Sedmi Teden EUTOPIA ima dodano vrednost, saj bo potekal v letu, ko Univerza NOVA v Lizboni praznuje svojo 50. obletnico.

 

Srečanje, ki bo potekalo od 19. do 23. junija, je posvečeno temi “Boljša Evropa”, načrtovanih je več srečanj, na katerih se bo razpravljalo o šestih prednostnih nalogah Evropske komisije:

– cilj evropske zelene zaveze je preoblikovati EU v sodobno gospodarstvo, ki učinkovito izkorišča vire, hkrati pa ohraniti evropsko naravno okolje

– digitalni prehod, ki združuje naložbe v raziskave in inovacije z varstvom podatkov in opolnomočenjem ljudi s potrebnim znanjem

– gospodarstvo, ki služi ljudem, zagotavlja delovna mesta in zmanjšuje neenakosti

– okrepitev glasu EU na svetovnem prizorišču z zagovarjanjem odprte in poštene trgovine

– braniti temeljne pravice in pravno državo kot branik enakosti, strpnosti in socialne pravičnosti

– dati nov zagon evropski demokraciji s prispevanjem h krepitvi evropskih demokratičnih procesov.

 

Več informacij in prijava za udeležbo preko spleta.

……………………………….

Razpis Akademije mladih vodij zveze EUTOPIA

 

Ste raziskovalka ali raziskovalec na Univerzi v Ljubljani? Si želite boljše vpetosti v mednarodni raziskovalni prostor ter sodelovati z univerzami zveze EUTOPIA? Če je odgovor da, vas vabimo, da se prijavite na razpis Akademije mladih vodij EUTOPIA in postanete tudi ambasadorka oz. ambasador zveze. Na razpis se lahko prijavijo raziskovalci med 2 in 12 leti po zaključenem doktoratu, mandat v akademiji pa traja dve leti.

 

Več informacij in prijava

Rok prijave je 21. junij 2023.

……………………………….

Prihodnost inovacij in tehnologije v izobraževanju

V okviru programa Erasmus+ (2021-2027) je ena izmed prednostnih nalog programa krepitev digitalne kompetence in digitalna transformacija organizacij.

Gre za področje, ki se izredno hitro spreminja in terja od posameznika veliko angažmaja, da ostaja v koraku s časom. V želji, da vam pri tem vsaj delno pomagamo bo CMEPIUS organiziral več kratkih spletnih srečanj na to temo. Prvi tovrstni webinar bo v sredo, 14. junija ob 13.30, glavna tema bo  Prihodnost inovacij in tehnologije v izobraževanju. Predavanje bo vodila dr. Alenka Lipovec z Univerze v Mariboru, Pedagoška fakulteta.

Inovacije in tehnologija so del našega vsakdana in prodirajo v vse pore našega življenja. Kako uporabiti tehnologijo, kako jo smotrno vključiti v pedagoški proces in kako se opolnomočiti so zgolj nekatera izmed vprašanj na katera bomo poizkusili odgovoriti oziroma nakazati smer nadaljnjega raziskovanja.

Prijave do 12. junija.

……………………………….

CMEPIUS Jesenska šola 2023

 

CMEPIUS napoveduje letošnjo Jesensko šole za Erasmus+ projekte v terciarnem sektorju (KA1 in KA2). Rezervirajte si 7. in 8. september. Program bo objavljen v kratkem. Lokacija: Bohinj Eco hotel.

Sorodne novice

28. 9. 2023

Obvestilo Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS

27. 9. 2023

Revije – mesečne novosti

26. 9. 2023

Zaključni dogodek Evropske noči raziskovalcev

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Bodi na tekočem