Vtisi Erasmus študentov

"Kaj še čakaš? :) Mislim, da je to nekaj, kar mora vsak izkusiti, saj je res nekaj nepozabnega! " Bivša Erasmus študentka

 

V pisarni za mednarodno sodelovanje želimo zbrati izkušnje in vtise študentov, ki so bili na študentski izmenjavi, zato Vas lepo prosimo, da odgovorite na spodaj zastavljena vprašanja. Vprašalnik Vam ne bo vzel več kot pet minut časa. Vaši odgovori bodo prihodnjim Erasmusovim študentom omogočili lažjo odločitev pri izbiri države in ustanove gostiteljice.

 

 Kratek vprašalnik o Erasmus izmenjavi

 

Preberite vtise študentov, ki so po opravljeni izmenjavi izpolnili kratek vprašalnik:

Vtisi z Erasmus izmenjav  >>

 

 

 PDF Študenti na poti – Izkušnje/portreti slovenskih ERASMUS študentov

Po vrnitvi domov...

 

Erasmus izmenjave v življenje študentke ali študenta prinesejo različne novosti. Po vrnitvi v domače okolje se ob aktivnostih za priznavanje ECTS točk iz tujine dogaja še cel kup reči, ena od bolj opaznih je doživljanje prehoda iz Erasmus izmenjave v domače okolje.

 

Ker sem v vlogi ene od koordinatork Erasmus+ izmenjave na PeF in svetovalke v Študentski svetovalnici PeF, pomen tega prehoda opažam vsako leto, ko se študentke in študentje vrnejo iz izmenjav domov in se z njimi pogovarjam v in o tem obdobju, zato verjamem, da bo besedilo, ki je v prilogi, dobrodošla podpora vsakemu, ki se sooča z omenjenim prehodom.

 

Besedilo je delček seminarske naloge, sedaj že univ. dipl. soc. ped. Milana Graha, ki je nastala ob izvedbi podporne skupine na temo omenjenega prehoda v okviru predmeta Samopomoč na dodiplomskem študiju socialne pedagogike v letu 2011/12. V zaključnem poglavju vas čaka nekaj konkretnih smernic ter povezav do podobnih tematik …  

 

dr. Mija M. Klemenčič Rozman

 

PDF Kako po koncu Erasmus izmenjave?

univ. dipl. soc. ped. Milan Grah

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri