14. 12. 2022

Mednarodna šola Utelešenega kritičnega mišljenja (TECT)

Na Centru za kognitivno znanost UL PeF skupaj z mednarodno interdisciplinarno ekipo raziskovalcev iz Slovenije, Islandije, Nizozemske, Nemčije, Francije in Izraela soizvajamo Erasmus+ projekt, šolo Utelešenega kritičnega mišljenja “Training in Embodied Critical Thinking”. Eden od glavnih ciljev projekta je izvedba daljših treningov kritičnega in kreativnega mišljenja s tehnikami, ki temeljijo na uvidih utelešene kognicije, raziskovanja doživljanja (npr. mikrofenomenologija), čuječnosti, ipd. (več o projektu na https://www.trainingect.com).

Letos bo trening zasnovan okrog teme Movement, Mindfulness and Cognitive Science, potekal pa bo od marca do oktobra 2023 (več na https://www.trainingect.com/year-3.html). Trening sestoji iz treh delov: webinarjev (potekali bodo v živo od marca do maja), kjer se udeleženci spoznajo z osnovami relevantnih področji in veščin utelešenega kritičnega mišljenja; poletne šole, kjer udeleženci svoje veščine poglabljajo (potekala bo konec junija na Nizozemskem, na Univerzi v Groningenu); individualnega projekta (ki ga udeleženci izvajajo pod izbranim mentorjem po poletni šoli).

Za študente je trening brezplačen – trije študenti z vsake sodelujoče univerze pa bodo imeli možnost zaprositi za Erasmus+ delno financiranje poti in nastanitve za poletno šolo. Za neštudente je predvidena kotizacija. Ker želimo manjšo in motivirano mednarodno ekipo udeležencev, bomo z vsake sodelujoče univerze sprejeli približno 5 udeležencev.

Rok za prijavo je 10. 1. 2023. Navodila za prijavo najdete na https://www.trainingect.com/applications.html. Kontakt: tect@hi.is.

Vse zainteresirane vabimo k prijavi!
Ekipa Centra za kognitivno znanost

Sorodne novice

31. 3. 2023

Knjižne novosti Založbe UL Pedagoške fakultete

31. 3. 2023

Izid marčevske številke Revije CEPS

31. 3. 2023

Zagovor doktorske disertacije kandidata PETRA GRANDITSA

PF-86

Izobražujemo najboljši pedagoški kader

Pridružite se študijskim programov, ki jih kot edina fakulteta v Sloveniji izvajamo za vse ravni šolskega sistema.

Napovedujemo

1.

Zaključna razstava 4. letnika Oddelka za likovno pedagogiko UL PEF

Več
2.

Kemija je eksperimentiranje!

Več
3.

Transnational partner meeting APOLE Erasmus+

Več

Bodi na tekočem