Izobraževanje uporabnikov

 

 

 

 

 

 

 

V knjižnici izvajamo strokovno svetovanje, usposabljanje in izobraževanje uporabnikov za iskanje, vrednotenje ter uporabo informacijskih virov in informacij. Izvajamo tako individualna izobraževanja, kot tudi organizirana skupinska izobraževanja. Po dogovoru lahko izobraževanje pripravimo tudi v spletnem okolju (npr. Zoom, Teams ipd.). Izobraževanje prilagodimo posamezniku oz. skupini, predznanju in dogovorjenemu vsebinskemu področju. Vsa izobraževanja so za naše uporabnike brezplačna.

 

Predavatelje z UL PEF vabimo, da svojo željo po izvedbi izobraževanja za skupine študentov kadarkoli sporočite na knjiznica@pef.uni-lj.si.

 

Študenti ste vabljeni, da se na individualno izobraževanje prijavite kadarkoli tekom leta. Prijavite se lahko na več načinov:

 

Pripravljenih imamo šest vsebin izobraževanj, ki so predstavljene v PDF katalogu izobraževanj.

 

Po dogovoru pripravimo tudi dodatne vsebine za iskanje, vrednotenje ter uporabo informacijskih virov in informacij (npr. ERIC, Web of Science, Scopus, EBSCO, SprigerLink, Sage, JSTOR, Google Učenjak, PeFprints, Credo Online Reference Service, mCOBISS, aplikacije za iskanje in uporabo virov, BIBLOS, Digitalna knjižnica Slovenije dLib.si, Europeana ...).

 

Za mlade raziskovalce, doktorske študente, asistente, profesorje ter ostale predavatelje po dogovoru izvajamo individualna svetovanja prilagojena njihovim potrebam (npr. predstavitev informacijskega sistema o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji – SICRIS, predstavitev vodenja bibliografij za habilitacije na UL PEF, pomoč pri objavljanju v odprtem dostopu, pomoč pri pripravi raziskovalnih podatkov, pomoč pri iskanju revije za objavo ipd.). Za več informacij se obrnite na vodjo knjižnice.

 


Katalog izobraževanj

PDF Katalog: Izobraževanje uporabnikov v Knjižnici UL PEF>>> 

 www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri