European Primary Teacher Education (EPTE)

V letu 2009 je Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani postala članica v projektu EPTE (European Primary Teacher Education), ki je odobren s strani EACEA-curriculum development.

 

V projektu sodeluje poleg Pedagoške fakultete še 6 inštitucij: Pädagogische Hochschule Oberösterreich, Linz, Avstrija;  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen, Nizozemska; Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin, Poljska; University of Constantine the Philosopher, Nitra, Češka;  Escola Superior de Educação, Porto, Portugalska; Umea University, Umea, Švedska.

 

Osnovni cilj projekta EPTE je pripraviti in izvajati enoletni mednarodni program (kot del rednega študija vsake od inštitucij) za študente razrednega pouka.

 

Prijavitelj projekta EPTE je Nizozemska, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Z aktivnim sodelovanjem PeF v tem projektu bomo študentom naše fakultete omogočali mednarodni študij na področju izobraževanja, kar je prav gotovo redkost na tem področju v Evropskem prostoru.

 

Koordinatorja na PeF:

 

dr. Tatjana Hodnik Čadež
dr. Pavel Zgaga

 

Za vse dodatne informacije o projektu je na voljo

Igor Repac; mednarodna (at) pef.uni-lj.si

 

Project acronym: EPTE

Reference: 502066-LLP-1-2009-1-NL-ERASMUS-ECDEM

Programme: Lifelong Learning Programme

Subprogramme: Erasmus

Action: ERASMUS Multilateral projects

Subaction: ERASMUS Curriculum Development Projects

http://www.epte.info/

 

PDF Odpri letak >>

 

Program EPTE se bo v študijskem letu 2012/13 predvidoma izvajal na Peadgoški fakulteti v Ljubljani. Trajal bo en semester, skupaj 30 KT, pri izvedbi pa bodo sodelovali učitelji iz vseh udeleženih inštitucij. Potekal bo zgolj v angleškem jeziku. V prvi vrsti je namenjen je študentom 3. letnika RP, lahko pa se bodo v program vključili tudi drugi zainteresirani. Podrobnejše informacije o poteku programa EPTE na PeF bomo lahko podali v mesecu marcu 2012.

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri