Novica

Objavljeno: 20. 06. 2019 ob 12:21    Starost: 1 leto

Vabilo na predstavitev programov sklada: (Finančne) spodbude za podjetja, šole, posameznike

Vabimo vas na brezplačno predstavitev programov sklada, ki bo v četrtek, 20. 6. 2019, od 10. do 12. ure potekala v prostorih in Mrežnega podjetniškega inkubatorja Rogaška Slatina, Prvomajska ulica 35, 3250 Rogaška Slatina. 

 

Predstavitev:

  • aktualnih razpisov in ukrepov za podjetja za pridobitev sredstev za razvoj kadrov, 
  • štipendij in aktualnih razpisov (štipendije Ad futura za študij v tujini, Zoisove in štipendije za deficitarne poklice),
  • drugih dejavnosti sklada (spodbujanje zaposlovanja invalidov …)
 
 

 
 

Sklad izvaja različne programe štipendiranja in na ta način spodbuja razvoj znanja. Kot osrednja institucija na področju razvoja kadrov ob podpori evropskih sredstev nudi podjetjem podporo pri razvoju zaposlenih, tako prek razpisov kot tudi z izvajanjem številnih brezplačnih podpornih aktivnosti.

Obsežnejša programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov in Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile sta namenjena podjetjem pri krepitvi kompetenc zaposlenih in starejših zaposlenih, za katere postaja nujno, da bodo dlje ostajali vključeni v delovne procese. Podjetjem na aktualnih razpisih omogočamo pridobitev sredstev za raznovrstna usposabljanja zaposlenih, ki glede na družbene razmere in posledično na trgu dela, postaja nujno.

Čez štiri leta bo namreč v Sloveniji že vsak četrti zaposleni starejši od 55 let! Prebivalstvo se stara, in starajoča se družba, v kateri se dviguje povprečna starost, se bo morala prilagoditi neizprosnim demografskim razmeram, te vplivajo tudi na trg dela (pomanjkanje kadrov).

Podjetja se lahko povežejo tudi v kompetenčne centre znotraj posameznih panog, tako prepoznavajo potrebe in definirajo ključne kompetence, ki jih zaposleni potrebujejo pri svojem delu. Kompetenčni centri pridobijo sredstva za izvajanje usposabljanj zaposlenih, za podjetja, ki so vključena v kompetenčne centre.

Predstavljeni bodo tudi drugi aktualni razpisi znotraj programov, ki so namenjeni tako pridobivanju praktičnih izkušenj mladih že v samem procesu izobraževanja (povezovanje podjetij in izobraževalnih institucij pri izvajanju aktivnosti) kot tudi izobraževanju odraslih.

 

 
 

Predavanje je BREZPLAČNO. Prosimo vas, da vašo udeležbo potrdite po elektronski pošti na recepcija@inkubator-rs.si ali po telefonu: 03 620 26 00 – ga. Katja Kolarič.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri