Novica

Objavljeno: 20. 05. 2019 ob 11:35    Starost: 1 leto

Predavanje prof. dr. Helen Timperley

Professional conversations to develop adaptive expertise, ki bo v Ljubljani, 21. maja 2019 s pričetkom ob 15.00 na UL PEF v 048 v pritličju fakultete.

Profesorica delavnico opisuje:

This workshop outlines the need for leaders and teachers to adaptive expertise in our increasingly complex changing world. It is based on an international review of the research literature on professional conversations with impact. The workshop describes the qualities of these professional conversations with attention to the following: Resources to be brought to the conversation; relationships of trust and challenge; processes of the conversation; actionable knowledge developed.

Predavanje je namenjeno vsem, ki v svojem vsakdanjem pedagoškem delu pogrešajo družbo, skupino, v kateri bi potekalo sodelovanje v reševanju vsakdanjim problemov. Po spletu posebnih okoliščin smo uspeli povabiti gostjo, zaslužno profesorico dr. Helen Timperely iz Aucklanda na Novi Zelandiji. Svoja spoznanja je predstavila v 66 člankih in nekaj monografijah. Njena dela so bila v mednarodni literaturi več kot 5500-krat citirana. Še posebej pomembna med deli  je monografija z naslovom Realizing the power of professional learning, ki je izšla 2011, in povzema številne načine in pristope, kako načrtovati, spodbujati in doživljati osebni profesionalni razvoj v pedagoškem poklicu.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri