Novica

Objavljeno: 26. 02. 2019 ob 10:26    Starost: 1 leto

Sodelovanje v programu podpore za prijave na razpis MSCA IF štipendije 2019

Obveščamo vas o odličnih rezultatih članic Univerze v Ljubljani na razpisu Marie Skłodowska-Curie Individualne štipendije. UL je kot gostiteljska institucija pridobila financiranje Evropske komisije za dva odlična tuja raziskovalca. V sklopu razpisa smo se prav tako razveselili odobrenega financiranja prvega projekta preko t. i. Širitvenih štipendij (Widening fellowships) ter pridobitve štirih Pečatov odličnosti (Seal of Excellence). Več na povezavi: https://www.uni-lj.si/v_ospredju/2019022513333335/

 

 

Ker je uspeh na razpisu odvisen od kakovostno pripravljene prijave vas Univerzitetna služba za raziskovalno dejavnost (USRD) v letu 2019 ponovno vabi na dvodnevno delavnico za pripravo projektov na razpis Marie Skłodowska-Curie štipendije (Individual Fellowships). Poleg delavnice USRD nudi dodatno pomoč in podporo pri prijavi projekta.

 

 

Vse zainteresirane pedagoge in raziskovalce vabimo, da se prijavite in vključite v program.

 

KAJ: Intenzivna 2-dnevna delavnica MSCA IF »Masterclass« UL + pomoč in podpora USRD pri prijavljanju projekta

KDAJ: 30.-31.5.2019

KJE: Rektorat Univerze v Ljubljani in članice UL

KDO: Mentorji UL in tuji podoktorski/izkušeni raziskovalci (preverite upravičenost tujih raziskovalcev!- priponki Okvirne smernice za izbor MSCA IF raziskovalca)

 

PRIJAVE MENTORJEV UL:

Za prijavo potrebujete tudi podatke podporne osebe na fakulteti.

 https://www.1ka.si/a/201263

 

 

Za namen upoštevanja uredbe GDPR (Splošna uredba EU o varstvu podatkov), vas prosimo, da izbranim tujim raziskovalcem pošljete spodnjo povezavo za prijavo oz. vnos osnovnih podatkov. Povezavo pošljite izbranemu izkušenemu tujemu raziskovalcu/ki, za katerega želite, da ga/jo povabimo na dvodnevno delavnico MSCA IF Masterclas Univerze v Ljubljani. Prosimo vas, da predhodno preverite ali je raziskovalec/ka upravičen/a za oddajo prijave na razpis!

PRIJAVE TUJIH RAZISKOVALK/CEV:

https://www.1ka.si/a/201295

Vabilo izbranim MSCA IF raziskovalcem za udeležbo na Masterclass bomo pošiljali v drugi polovici meseca marca. Med drugim bo raziskovalec/ka, moral oddati tudi izpolnjen »project proposal Template Part B (Part 1)«, na kar ga/jo predhodno opozorite.

 

 

Rok za oddajo prijav je 6.3.2019.

 

Iz Razvojnega sklada UL bomo raziskovalcem povrnili potne stroške za udeležbo na delavnici do največ 1.000€.

 

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-naslova msca@uni-lj.si ali tel. št.: 01 2418 529.

 

 


POMEMBNO! Nove priložnosti v okviru MSCA IF!

 

Novo! Razpis WIDENING FELLOWSHIPS (t.i. širitvene štipendije)

Obveščamo vas o priložnosti, ki jo omogoča nova shema H2020 »Widening Fellowships« (t.i. širitvene štipendije). Shema nudi posebno podporo raziskovalcem, ki prijavljajo projekt s gostujočo organizacijo v eni izmed »Widening« držav (Slovenija je ena izmed upravičenk). Projektni predlogi MSCA IF ocenjeni nad 70%, bodo samodejno preusmerjeni na razpis »Widening Fellowships«, kar omogoča dodatno priložnost za financiranje projekta.

 

Seal of Excellence (Pečat odličnosti)

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) je vzpostavila mehanizem za nacionalno financiranje raziskovalnih projektov raziskovalk in raziskovalcev, ki na razpisu Evropske komisije Marie Skłodowska-Curie – Individual Fellowship v recenzentskem postopku prejmejo oceno 85 % ali več in jim je Evropska komisija podelila Pečat odličnosti (Seal of Excellence), vendar na evropski ravni niso bili sprejeti v sofinanciranje.

 

 

 


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri