Novica

Objavljeno: 01. 06. 2018 ob 11:14    Starost: 1 leto

Študentka PEF na Svetovnem študentskem prvenstvu v streljanju

Naša študentka Klavdija Jerovšek, PV 3.letnik, se je udeležila svetovnega študentskega-univerzitetnega prvenstva v streljanju, ki je potekalo v Kuala Lumpurju (Malezija) od 13.3.2018 do 18.3.2018. Iz Slovenije se je udeležilo 9 študentov.

 

Klavdija je tekmovala v dveh disciplinah in sicer v disciplini z zračno puško na 10m, kjer je v kvalifikacijah s 398 krogi osvojila 6. mesto in se uvrstila v finale in na koncu osvojila 5. mesto. Druga disciplina v kateri je tekmovala je bila trojni položaj (3x20 - kleče, leže, stoje) z malo kalibrsko puško na 50m. V tej disciplini je zasedla 23. mesto. Za uvrstitev na svetovno prvenstvo, za rezultate, ki jih je dosegla na prvenstvu in tudi za zastopanje Univerze v Ljubljani in seveda Pedagoške fakultete v Ljubljani si zasluži vse čestitke.

 

Klavdija Jerovšek je že druga naša študentka, ki je bila na študentskem svetovnem prvenstvu v streljanju. Maj Pirih, diplomant MA - FI, sedaj že naš bivši študent je bil na svetovnem študentskem prvenstvu v streljanju oktobra 2014 v Združenih arabskih emiratih in julija 2015 v Južni Koreji. Obakrat je dosegel izvrstne rezultate (Arabski emirati - 15 mesto, zračna puška in Južna Koreja - 5. mesto, zračna puška).

 

Objavljamo tudi izjavo Klavdije Jerovšek novinarki SUSE in objave v športnem časopisu EKIPA o študentskem tekmovanju v streljanju in reprezentanci PEF v dvoranskem nogometu, ki je letos zasedla odlično 2. mesto v univerzitetnih športnih tekmovanjih za kar se tudi oni zaslužijo vse čestitke.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri