Novica

Objavljeno: 17. 05. 2018 ob 10:10    Starost: 1 leto

Okoljski teden na Pedagoški fakulteti v Ljubljani

Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani bo od 21. do 25. maja 2018 potekal okoljski teden, katerega cilj je, da se spodbuja izvajanje dejavnosti, ki so povezane s trajnostnim razvojem. Profesorji, študentje in predstavniki različnih institucij bodo izvajali delavnice in predavanja za študente in zainteresirano javnost.

 

Organizirana je akcija zbiranja odsluženih mobilnih telefonov, izmenjava knjig ter čistilna akcija okolice fakultete. Predstavnica podjetja Slopak bo predstavila ločevanje in recikliranje odpadkov, predstavnik programa Ekošola pa bo predstavil način recikliranja Tetrapak embalaže in izdelavo papirja iz odpadne Tetrapak embalaže.

 

Študentje gospodinjstva bodo predstavili projekte o trajnostni potrošnji, izdelovali bodo tudi uporabne predmete iz naravnih tekstilnih vlaken. Organiziran bo naravoslovni pohod na Šmarno goro. S predavanjem in delavnico v kateri bodo udeleženci spoznavali načine vključevanja čebeljih izdelkov v prehrano te s postavitvijo opazovalnega panja bomo zaznamovali 1. svetovni dan čebel.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri