Novica

Objavljeno: 20. 09. 2017 ob 12:28    Starost: 3 leto

Prepoznavanje nadarjenih in delo z njimi na področju vzgoje in izobraževanja

Avtor: dr. Mojca Juriševič

Center za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani (CRSN) 21. in 22. septembra 2017 organizira 2. mednarodno strokovno-raziskovalno srečanje – konferenco z naslovom Prepoznavanje nadarjenih in delo z njimi na področju vzgoje in izobraževanja.

 

Vabljeni so posamezniki in ustanove s področja obravnave nadarjenih, Točke za nadarjene v okviru Evropske mreže za nadarjene (ETSN) ter vzgojitelji, učitelji, profesorji mentorji in raziskovalci, ki se pri svojem delu srečujejo z nadarjenimi in bi radi izenjali izkušnje na tem področju ter pridobili nova znanja in poznanstva.

 

Cilji konference so:

-          Predstavitve posameznih ustanov – Točk za nadarjene v okviru Evropske mreže za nadarjene (ETSN) ter njihove prakse in izzivov dela z nadarjenimi.

-          Izmenjava izkušenj in strokovnih znanj ter raziskovalnih idej na področju prepoznavanja, spodbujanja oziroma dela z nadarjenimi na nacionalni in mednacionalni ravni ter na različnih področjih, npr. naravoslovje, družboslovje, humanistika, matematika, umetnost, šport, računalništvo, tehnika…

-          Spoznavanje in povezovanje ustanov s podobnimi strokovnimi oz. raziskovalnimi interesi.

-          Kultiviranje učeče se skupnosti strokovnjakov za kakovostno poučevanje na osnovi spodbujanja učnih potencialov nadarjenih. 

 

Več informacij >>


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri