Novica

Objavljeno: 09. 04. 2018 ob 14:36    Starost: 2 leto

Prof. dr. Lisbeth Lundahl - Making research doable: On structures, agendas, agency and action

Spoštovana, spoštovani, sredi tega meseca bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani potekala enotedenska združena delavnica doktorskih šol s področja izobraževanja učiteljev in edukacijskih ved iz Univerze Umeå in Univerze v Ljubljani. Ob tej priliki nas bo med drugimi gosti obiskala tudi priznane švedske sociologinje izobraževanja prof. dr. Lisbeth Lundahl. Z našim Seminarjem šolskega polja se pridružujemo programu in vas vljudno vabimo, da se pridružite njenemu predavanju (v angleščini) pod naslovom Making research doable: On structures, agendas, agency and action.

 

V svojem predavanju bo spregovorila o kontekstu raziskovanja edukacije v sodobnem času, za katerega je v veliki meri značilna povečana tekmovalnost, intenzifikacija in internacionalizacija akademskega dela. Spregovorila bo tudi o vprašanjih izvedljivosti raziskovanja z vidika posameznega raziskovalca, pa tudi o spreminjajoči se naravi izobraževanja ter konsekvencah, ki jih imajo te spremembe za njegovo raziskovanje.

 

 

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v ponedeljek, 16. aprila 2018 ob 16.30 uri v predavalnici 048 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

 

 

Vpogled v delo prof. Lundahlove dobite na spletnem naslovu http://www.edusci.umu.se/english/about-the-department/staff/lisbeth-lundahl/?languageId=1.

 

 

Računamo torej, da se nam boste tudi tokrat pridružili. Zaradi zagotovitve primernega prostora vas prosimo, da nam potrdite svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali na naslov ceps@pef.uni-lj.si.

 

Vljudno vabljeni in lep pozdrav!

 

Pavel Zgaga

Predstojnik CEPS


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri