Novica

Objavljeno: 22. 01. 2018 ob 14:15    Starost: 2 leto

Vabilo na predstavitev novega spletnega učbenika: Expert tour guide on Data Management, 31. 1. 2018

Kaj: Predstavitev novega spletnega učbenika Expert tour guide on Data Management

Kdaj: sreda, 31. 1. 2018, 10.00-12.00

Kje: FDV, predavalnica 11

***

Evropski arhivi družboslovnih podatkov smo razvili nov spletni modul s področja ravnanja z raziskovalnimi podatki. Gre za obsežnejši paket znanj, ki vključuje teoretične podlage, praktične primere in koristne napotke, ki raziskovalca vodijo skozi življenjski krog podatkov.

 

Učbenik Expert tour guide on Data Management je namenjen raziskovalcem s področja družboslovja, ki želijo pridobiti več znanja o ravnanju z raziskovalnimi podatki (research data management). Vsebine so v velikem obsegu primerne tudi za raziskovalce z drugih področij. Za več glej Blog ADP.

 

Gre za obsežen nabor vsebin, cca. 15 ur samostojnega učenja,  ki jih bomo v 2018 predstavljali tako doma kot tudi v tujini. Na prvo predstavitev učbenika vabimo naše partnerje, ki razvijate podatkovne storitve ali ste drugače v podporo raziskovalcem. 

 

Predstavitev smo si zamislili kot sproščen pogovor ob kavi, v katerem vam bomo predstavili, kaj smo pripravili ter vas tudi prosili za povratno informacijo o tem, kako bi bilo mogoče učbenik čim bolj približati raziskovalcem v vaših ustanovah. Zelo veseli bomo, če si boste lahko vzeli čas in se nam pridružili.

 

Prosimo, da nam prisotnost čim prej potrdite na: sonja.bezjak@fdv.uni-lj.si, in sicer najkasneje do petka, 26. 1. 2018.

 

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

 

Ekipa ADP


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri