Novica

Objavljeno: 04. 12. 2020 ob 18:31    Starost: 93 dni

Univerzitetna priznanja oz. nagrade za zaposlene in študente PEF UL ob Tednu univerze

Univerza v Ljubljani praznuje Teden univerze (www.uni-lj.si/tedenuniverze), v okviru katerega podeljuje tudi najvišja univerzitetna priznanja oz. nagrade. Med prejemniki so tudi zaposleni in študenti naše fakultete.

 

Prof. mag. Črtomir Frelih je prejemnik zlate plakete, ki se podeljuje za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani.

 

Svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce, ki se podeljuje za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke, je prejel asist. dr. Luka Boc Thaler.

 

Svečano listino za študentke in študente za najboljše študijske dosežke so z naše fakultete prejele: Eva Kržišnik, Maja Ošlak in Brina Kurent.

 

Priznanje za posebne dosežke študentk in študentov so prejeli Žan Filipovič, Nina Fricelj, Zala Mehonić in študentska skupina, ki deluje znotraj Društva Ekvator.

 

Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani je prejela Špela Krek, ki je pod mentorskim vodstvom izr. prof. dr. Marje Bešter Turk in ob somentorstvu dr. Alenke Rot Vrhovec napisala magistrsko delo Sporazumevalna zmožnost v slovenščini pri učencih 4. razreda dvojezične ljudske šole na avstrijskem Koroškem.

 

Prof. dr. Milena Mileva Blažič je prejela povabilo za vključitev v Slovensko matico, najstarejše slovensko posvetno kulturno in znanstveno društvo, ki deluje že od leta 1864 in združuje širok krog priznanih slovenskih umetnikov, znanstvenikov ter drugih kulturnih in javnih delavcev.

 

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskrene čestitke in zahvala, da s svojim delom krepijo ugled naše fakultete znotraj Univerze v Ljubljani in v širši družbi.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri