Novica

Objavljeno: 03. 12. 2020 ob 09:16    Starost: 94 dni

Razstava ob tednu univerze: Črtomir Frelih

V sklopu Tedna Univerze v Ljubljani smo v Galeriji Pedagoške fakultete UL postavili razstavo risb prof. mag. Črtomirja Freliha. Risbe s svinčnikom so nastale najprej v skicirki, na malem formatu 15 x 20 cm, nato so se preselile na splet, v Facebook, iz njih je nastala knjiga umetnika, na razstavi pa so na ogled digitalni tiski risb v povečavi na 100 x 70 cm.

 

Avtor razstave je hkrati letošnji dobitnik Zlate plakete Univerze v Ljubljani, ki jo UL podeljuje za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze. Iz obrazložitve: »Profesor in grafik Črtomir Frelih je kot predan univerzitetni učitelj s svojim umetniškim zanosom za grafiko navdušil mnoge generacije slovenskih likovnih umetnikov. V grafiki je razvil likovne strategije in tehnologije, po katerih je postal prepoznaven v domačem in tudi mednarodnem prostoru, s čimer je pomembno pripomogel k mednarodnemu ugledu Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.«

 


V tem tednu izidejo tudi »LISICE«, knjiga umetnika, v založbi Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, s podporo Ministrstva za kulturo RS in sponzorskim prispevkom Kulturnega doma Franc Bernik, Domžale.

 

Informacije o knjigi in sočasni razstavi v Galeriji ZDSLU si lahko ogledate na
https://zdslu.si/crtomir-frelih-lisice/ 

 

Pogovor z umetnikom lahko poslušate na
https://radioprvi.rtvslo.si/2020/11/intervju-258/

 

ali si ogledate kratki film (Judita Krivec Dragan in Tristan Dragan) na
https://www.youtube.com/watch?v=P-grMe24A28&feature=emb_logo

 

Razstava bo na ogled od 3. 12. 2020.


Datoteke:
Vabilo_Frelih.pdf302 K

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri