Novica

Objavljeno: 21. 05. 2020 ob 10:17    Starost: 243 dni

Razpis H2020 European Green Deal_povezovanje članic UL

Pošiljamo vam informacije o načrtovanem razpisu Obzorja 2020 »European Green Deal«. Razpis bo predvidoma objavljen 20. septembra 2020.

 

Evropska komisija je v središče svojih prednostnih nalog postavila potrebo po takojšnjih in drastičnih ukrepih za boj proti podnebnim spremembam. Več o Evropskemu zelenemu dogovoru si lahko preberete tukaj. Med drugim Komisija za ta namen načrtuje objavo novega razpisa European Green Deal v okviru programa Obzorje 2020, katerega predviden proračun naj bi znašal 1 miljardo EUR.

Razpis bo osredotočen na vpliv (»impact«) razvojnih idej ter na inovativnih rešitvah oz. produktih ter pristopih, ki bodo lahko v praksi pokazali svojo vrednost in bili pripravljeni za nadaljnjo razširitev.

 

Več informacij o novem razpisu si lahko preberete v priponkah. Pri tem vas želimo opozoriti, da so v dokumentih začetne informacije namenjene predhodni pripravi in ne predstavljajo osnutkov uradnih razpisov Evropske komisije.

 

Univerzitetna služba za raziskovalno delavnost bo za namen tega razpisa koordinirala potencialno povezovanje interdisciplinarnih ekip znotraj UL za sodelovanje v razpisu. Vse zainteresirane raziskovalce in pedagoge vabimo k izpolnitvi vprašalnika, ki bo podlaga za nadaljnje povezovanje. Povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/280107 

 

V primeru, da bi v razpisu želeli sodelovati, kot vodilni partner (koordinator), vam iz Razvojnega sklada UL nudimo dodatno pomoč pri pregledu ali pisanju projektne prijave.

 

Rok za oddajo interesa za sodelovanje je 28.5.2020.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri