Novica

Objavljeno: 16. 04. 2020 ob 07:55    Starost: 89 dni

Vabilo na predavanje: REZILIENTNOST – KAKO JO KREPITI V PROCESU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

KREPITEV REZILIENTNOSTI – ŽIVLJENJSKE ODPORNOSTI IN PROŽNOSTI V ČASU IZREDNIH RAZMER IN VLOGA ŠOLE TER POUKA NA DALJAVO PRI TEM

Delavnica bo potekala on-line, zato potrebujete za sodelovanje:

-          Osebni računalnik z internetno povezavo

-          Link do spremljanje on-line delavnice boste prejeli uro pred pričetkom

Vsebina predavanja

Spoznavanje REZILIENTNOSTI kot posameznikove kvalitete, ki jo je mogoče in potrebno v procesu vzgoje in izobraževanja prav posebej krepiti.

Kako jo krepiti v kontekstu časa in zahtev, ki se kažejo v prihodnosti?

Kakšen je pomen poteka in vodenja pouka na daljavo z vidika krepitve REZILIENTNOSTI pri učencih.

REZILIENTNOST je kot kretnica – mehanizem, ki omogoča pozitiven odziv v izrednih razmerah. Ni samodejen. Raziskave kažejo, da se ob izredno težkih dogodkih rezilientno odzove le 1/3 ljudi.

Kakšno vlogo ima pri tem ŠOLA in katere strategije so pomembne, da UČITELJI v času izrednih razmer ob pouku na daljavo odganjajo tesnobnost, strah in malodušje in krepijo rezilientnost, upanje in optimizem. Prav posebej bodo skozi predavanje naslovljeni študenti, ki svojo profesionalno pot vidijo v vzgoji in izobraževanju.

 

Predavanje bo vodila prof. na UP PEF, dr. Vanja R. Kiswarday, avtorica mnogih strokovnih člankov na temo, npr. »Model spodbujanja rezilientnosti v šolskem polju«; »Vpliv etnične identitete na razvoj rezilience pri mladostnikih iz priseljenskih družin«; »Recikliranje učnega stresa je priložnost za krepitev rezilientnosti«.

-      

 

24. 4. 2020 od 15.00 – 16.30

 

Več informacij v priponki.


Datoteke:
vabilo.docx.pdf264 K

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri