Novica

Objavljeno: 28. 02. 2020 ob 11:32    Starost: 137 dni

Ugodnosti pri objavah odprto dostopnih člankov

V letu 2020 so (korespondenčni) avtorji z Univerze v Ljubljani upravičeni do popustov na cene objave odprto dostopnih člankov v naročniških in/ali odprto dostopnih revijah petih založnikov (Elsevier 50%-ni popust, Edward Elgar Publishing 50%, de Gruyter 30%, SAGE 20% in MDPI 10%).

 

Voucherji za brezplačne objave odprto dostopnih člankov so na voljo za revije American Chemical Society, Emerald Publishing, Oxford University Press in American Psychological Association.

 

Podrobne informacije so objavljene na spletnih straneh Narodne in univerzitetne knjižnice ter Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani.

 

Pri skoraj vseh znanstvenih revijah, v katerih objavljajo avtorji z Univerze v Ljubljani, je možno odprti dostop zagotoviti tudi s shranitvijo ustrezne recenzirane različice članka v repozitorij in upoštevanjem obdobja začasne nedostopnosti vsebine članka v repozitoriju. Ugodnost založnikov Sage in Emerald pri tem t.i. zelenem odprtem dostopu je pravica do takojšnje dostopnosti vsebine članka v repozitoriju.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri