Novica

Objavljeno: 26. 02. 2020 ob 10:48    Starost: 135 dni

Zimska šola programiranja za dekleta

V preteklem tednu je v Računalniškem muzeju v Ljubljani potekala zimska šola programiranja za dekleta. Zimsko šolo smo v okviru Erasmus+ projekta Coding4Girls organizirali UL Pedagoška fakulteta in Zavod Vsak v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in VCG Skupno točko.

 

Zimske šole se je udeležilo 11 deklet iz Ljubljane in okolice, starih med 10 in 14 let. Dekleta so se z izdelovanjem iger v programskem okolju Snap! učila programerskih konceptov.

 

V okviru projekta smo pripravili številne naloge, od osnovnih, z enim programerskim konceptom, do zahtevnejših, ki združujejo več programerskih konceptov. Poleg samih aktivnosti v Snap!-u smo v sodelovanju s partnerji v projektu razvili tudi učne scenarije za učitelje in učne liste za pomoč učencem pri samostojnem reševanju nalog.

 

Na zimski šoli so bile nekatere učne ure vodene, pri drugih pa so učenke samostojno izdelovale igre. Učenje z izdelovanjem iger na teme, ki so prilagojene dekletom (premikanje in spreminjanje barve kameleona, oglaševanje živali na kmetiji, risanje poti po labirintu, hranjenje mačk v zavetišču, lovljenje miši, nakupovanje hrane, igranje na klavir ter pripovedovanje zgodb), se je izkazalo za odličen pristop za učenje programiranja, saj so bila dekleta zelo motivirana za delo in so se v petih dneh veliko naučila.

 

Vse zgoraj omenjeno gradivo je dostopno na spletni strani projekta Coding4Girls.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri