Novica

Objavljeno: 11. 11. 2019 ob 12:47    Starost: 318 dni

Galerija UL PEF: IV. mednarodni Bienale otroške risbe

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave IV. mednarodni Bienale otroške risbe, OŠ Božidarja Jakca 2019, ki bo v torek, 12. 11. 2019, ob 12. uri

 

OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani je že četrtič organizirala mednarodni natečaj otroške risbe. Za tak natečaj smo se odločili pred osmimi leti z namenom, da obudimo pomen risbe v likovni umetnosti, in sicer iz dveh razlogov: prvi je bil ta, da se je na risbo in njeno izraznost v osnovnošolski likovni didaktiki nekoliko pozabilo; drugi pa je bil, da obudimo spomin na delo Božidarja Jakca, risarja, grafika, slikarja, katerega ime nosi naša šola.

 

Na pričujoči razstavi so predstavljene izbrane in nagrajene risbe. Izbor teh je opravila strokovna komisija v sestavi: mag. Natalija Kocjančič (Zavod za šolstvo), dr. Uršula Podobnik (Pedagoška fakulteta), mag. Milena Gregorčič, akademska slikarka.

Likovna naloga natečaja je bila RISBA – linija, točka. Tehnika in motiv nista bila določena, velikost pa ni smela presegati A3 formata.

Natečaj je potekal v treh kategorijah:

1. triada: 1.-3. razred,

2. triada: 4.-6. razred in

3. triada: 7.-9. razred.

 

Najboljši trije izdelki vsake kategorije so prejeli nagrado.

Na razpisani natečaj se je odzvalo 48 osnovnih šol iz Slovenije in 67 osnovnih šol iz tujine. Tokrat so bila tuja dela iz Črne gore, Luksemburga, Litve, Grčije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Nepala.

 

Najlepše se zahvaljujemo vsem ustvarjalcem in mentorjem, da se z nami podajajo na to raziskovalno pot.

Zahvaljujemo se Pedagoški fakulteti ter članom komisije za sodelovanje, in podporo.

 

Vodja projekta: Petra Shrestha

 

 

Razstava bo na ogled od 12. 11. do 22. 11. 2019, od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro in v soboto med 8. in 14. uro.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri