Novica

Objavljeno: 06. 11. 2019 ob 09:29    Starost: 1 leto

Cirkuška stičišča

Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko – Cirkokrog  in Oddelek za socialno pedagogiko, Pedagoške fakultete v Ljubljani vabita na Cirkuška stičišča - 3. simpozij o cirkuški pedagogiki (petek 8. 11. 2019 in sobota 9. 11. 2019, Pedagoška fakulteta, Ljubljana)

 

Cirkuška pedagogika ni le učenje cirkuških veščin, ne pomeni poučevanja, ampak pomeni spodbujanje aktivnega odnosa do učenja in spremljanje le-tega

(Mikič et al., 2009, str. 90)[i]

 

Cirkuška pedagogika se v slovenskem prostoru postopoma, a vztrajno, razvija in razširja. Moč uporabe cirkuških umetnosti in cirkuške pedagogike preplavlja vedno več področij z radovednostjo in zanimanjem. Marsikdaj in marsikje je cirkuška pedagogika naš as v rokavu.

 

Namen srečanja je medsebojno spoznavanje in povezovanje ljudi, ki na različnih področjih uporabljajo cirkuško pedagogiko. Bodisi so to učitelji_ce na šolah, mladinski_ke delavci_ke, vzgojitelji_ce, delovni_e terapevti_e, socialni_e pedagogi_nje, socialni_e delavci_ke, svetovalni_e delavci_ke, specialni_e pedagogi_nje, študenti_ke in vsi drugi, ki delujejo tudi na drugih področjih ali pa jih ta tema preprosto zanima.

 

Z raznolikimi zbranimi prispevki se bomo seznanili s poljem cirkuške pedagogike in uporabe cirkuške umetnosti, ki v našem prostoru obstaja in se razvija. Prispevki obsegajo tako predstavitve praks in projektov, magistrskih in diplomskih del, teoretičnih razmislekov, kot tudi praktičnih delavnic. 

 

Tema osrednje diskusije bo »Prihodnost cirkuške pedagogike - znotraj obstoječih okvirjev in vzpostavljanja novih«. V diskusiji ste dobrodošli predstavniki_ce različnih zornih kotov, strok, študijev, iniciativ, da prispevate k postavljanju vprašanj, oblikovanju odgovorov in deljenju izkušenj ali vizij.

 

Podroben program je v priponki.

 

Vstop je prost.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri