Novica

Objavljeno: 04. 11. 2019 ob 12:09    Starost: 248 dni

Mobilni november

Poleg priprav na veseli december je november mesec brkov, mesec, ki je namenjen zdravju moških, na Univerzi v Ljubljani pa je november tudi MObilni noVEMBER – mesec, ko študenti Univerze v Ljubljani izveste vse, kar vas zanima o mednarodni mobilnosti.

 

Z novembrom je konec leta že čisto blizu in z njim tudi čas, ko si mnogi postavimo nove želje in cilje za prihajajoče leto. Morda bo tudi odhod na študijsko izmenjavo, krajši študijski obisk ali opravljanje prakse v tujini eden izmed vaših ciljev.

 

Zato nikar ne zamudite predstavitev in delavnic, kjer boste dobili veliko uporabnih informacij.

 

11.  in 13. november, 12:00–14:00

·         Preparation for the IELTS Exam  (delavnica v angleškem jeziku). Dvodnevna delavnica se bo osredotočila na predstavitev oblike in strukture preizkusa ter na praktične nasvete in tehnike za uspešno opravljanje izpita.

 

14. november, 15:00–16:00

·         Going to France? How to perfect you CV and motivation letter (delavnica v angleškem jeziku). Naučili se boste osnovnih smernic za pisanje učinkovitega CV-ja za francoskega delodajalca (v francoščini ali v angleščini) in kako sestaviti motivacijsko pismo.

 

20. in 21. november, 14:00 – 19:00

·         dogodek  IZZIVI V TUJINI -  celostna predstavitev možnosti za študij ali prakso v tujini

 

Program prvega dne dogodka

14:45 – 15:15

KAJ PONUJA PROGRAM ERASMUS+, Služba za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani;

Predstavitev aktivnosti v okviru programa Erasmus+: možnosti mobilnosti z namenom študija in praktičnega usposabljanja ter mednarodno kreditno mobilnost, ki omogoča študijske izmenjave tudi v države izven EU.

 

15:15 – 15:45

PREDSTAVITEV OSTALIH FINANČNIH SPODBUD ZA MOBILNOST V TUJINI, Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije;

Bi se radi izobraževali v tujini, pa ste se ustrašili s tem povezanih stroškov? Predstavitev štipendij, ki jih lahko pridobite za študij v tujini ali za krajšo študijsko, raziskovalno ali drugo mobilnost v tujino v času študija na Univerzi v Ljubljani. Izvedeli pa boste tudi, kje in kako dobiti ostale potrebne informacije glede študija v tujini.

 

15:45 – 16:15

PRILOŽNOSTI V OKVIRU PROGRAMA CEEPUS  IN EURAXESS, Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ;

Cilj programa CEEPUS je spodbujanje mobilnosti, ki slovenskim študentom omogoča, da odidete na študijsko izmenjavo v sledeče države: Albanijo, Avstrijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Češko, Črno Goro, Hrvaško, Kosovo, Madžarsko, Makedonijo, Moldavijo, Poljsko, Romunijo, Slovaško ali Srbijo.

EURAXESS je vseevropska pobuda, namenjena podpori mobilnih raziskovalcev, ki želijo opravljati svojo raziskovalno kariero v drugi evropski državi ali želijo z Evropo ostati povezani v času svoje raziskovalne kariere, ki ga prebijejo v državah izven Evrope.

      

        16:15 – 17:30

        TRŽNICA MEDNARODNIH PRILOŽNOSTI

        

        17:30 – 18:00

         KAKO VAM LAHKO PRI VSTOPANJU NA EVROPSKI TRG DELA POMAGA EURES?, EURES služba,  

         Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje;

         Predstavitev storitve mreže EURES s pomočjo katerih bo iskanje in prijavljanje na prosta   

         delovna mesta v vseh evropskih državah (predstavitev Evropskega portala zaposlitvene 

         mobilnosti) enostavnejše.

 

        18:00 – 18:30

        KARIERA V INSTITUCIJAH EVROPSKE UNIJE, PREDSTAVITEV PRIPRAVNIŠTEV IN  ZAPOSLITVENIH 

        PRILOŽNOSTI V INSTITUCIJAH EU , Hiša Evropske unije v Ljubljani;

       Če iščete zanimivo poklicno pot v dinamičnem, hitro razvijajočem se okolju, je Evropska unija       

       pravi naslov.

 

 

Program drugega dne dogodka

 

14:00 – 15:30

BI RADI SPOZNALI FRANCIJO KOT ŠTUDIJSKO ALI RAZISKOVALNO OKOLJE?

Predstavitev francoskega visokošolskega sistema, štipendij, ki so na voljo, poklicnih priložnosti in

potrebnih jezikovnimi potrdili.

 

15:40 – 16:10

PREDSTAVITEV IZPITOV GOETHE-ZERTIFIKAT

Izpiti Goethe-Zertifikat so mednarodno priznani jezikovni certifikati, s katerimi se lahko prijavljate za študij in delo v nemško govorečih državah. Dobili boste praktične napotke za reševanje izpita, kriterije ocenjevanja in tehnike za učinkovitejše opravljanje izpitov.

 

16:20 – 17:20

VAS ZANIMA ŠTUDIJ V ITALIJI?

Pridite. Dobili boste informacije o študiju v Italiji in možnostih štipendiranja

 

17:30 – 18:30

BI RADI SPOZNALI MADŽARSKO KOT ŠTUDIJSKO ALI RAZISKOVALNO OKOLJE?

Če se želite seznaniti z madžarskim visokošolskim sistemom, različnimi vrstami štipendij, kariernimi priložnostmi na Madžarskem, se obvezno udeležite predstavitve.

 

 

26. november, 13:00 – 14:40 

·         Kaj moram vedeti pri odhodu v tujino zaradi zaposlitve – delavnica. Ali smo pripravljeni na selitev v tujino, tudi če je le začasna? Ali poznamo postopke, ki jih je potrebno opraviti pred selitvijo? Delavnica vam bo pomagala pripraviti se na selitev v tujino.

 

 

 

Med 6. novembrom in 2. decembrom

·         Predstavitev razpisa 10-tedenskih raziskovalnih štipendij Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije. Predstavitve bodo potekale na MF, FS, BF, TEOF in FDV. Štipendisti bodo predstavili štipendijski program, svojo izkušnjo v tujini ter delili nasvete, kako se uspešno prijaviti na razpis.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri