Novica

Objavljeno: 19. 07. 2019 ob 11:07    Starost: 2 leto

Sodelavca PEF UL na 50. Mednarodni fizikalni olimpijadi

Fizika in sodelavca PEF UL Barbara Rovšek in Jurij Bajc sta se vrnila še z druge letošnje fizikalne olimpijade: 50. Mednarodne, ki se je godila med 7. in 15. julijem 2019 v Tel Avivu v Izraelu in kjer sta kot vodji spremljala slovensko ekipo. Počasi nam že zmanjkuje superlativov, s katerimi bi opisali še en uspeh slovenskih dijakov. Najuspešnejši je bil Tevž Lotrič, dijak 3. letnika Gimanzije Kranj, ki je na olimpijadi osvojil zlato medaljo (šele 3. za Slovenijo v polstoletni zgodovini tekmovanja) in absolutno 17. mesto med 360. Sodelovalo je 78 držav. 

 

Več o olimpijadi in dosežkih lahko preberete na spletni strani DMFA ali na Facebook strani DMFA Slovenije, od nedavno pa tudi čivkamo in objavljamo fotografije na Instagramu.

 

Tole so naši zmagovalci — z desne: Aleš, Vladimir, Tevž, Klemen in Sašo —, ovešeni z medaljami, 14. julija 2019 pod vročim izraelskim (malo čez) opoldanskim soncem na trgu Leonarda Bernsteina pred največjo koncertno dvorano v Tel Avivu, Avditoriumom Charlesa Bronfmana, domom Izraelskega simfoničnega orkestra, potem ko so večer prej na istem trgu nastopili prav ti filharmoniki pod dirigentsko palico svojega maestra Zubina Mehte, na odprtem koncertu, s katerim so počastili 50 letnico — ne Mednarodne fizikalne olimpijade, ampak glasbenega udejstvovanja omenjenega slavnega dirigenta. Prav lepo naključje, in še lepše bi bilo, če bi bili mi tudi takrat na trgu. Aha, seveda, zaključna slovesnost je potekala prav v tej imenitni dvorani!


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri