Novica

Objavljeno: 11. 07. 2019 ob 10:23    Starost: 364 dni

Posodobljene vsebine o delu s študenti v duševni stiski, s posebnim statusom, nov tutorski priročnik in napoved izobraževanja v podporo izvajanja tutorstva

Spoštovani, na temo dela s študenti v duševni stiski, študenti s posebnim statusom in izvajanjem tutorstva, smo v okviru projekta Karierni centri UL – vaš kompas na karierni poti pripravili nekaj gradiv in drugih informacij, ki so vam lahko v pomoč pri delu. Prav tako napovedujemo izobraževanje in usposabljanje za koordinatorje tutorjev in tutorje ter ostale zaposlene.

 

1.    UNIVERZITETNA PODSTRAN Z GRADIVI NA TEMO DELA S ŠTUDENTI V DUŠENI STISKI

 

Namen: Podpora zaposlenim za delo s študenti v dušeni stiski.

Vsebina: Gradiva za podporo pri delu s študenti v duševni stiski, dodatne informacije in kontakti za pomoč študentom, drugi koristni viri.

 

Dostop do vsebin: https://www.uni-lj.si/studij/dusevno-zdravje 

 

2.    UNIVERZITETNA PODSTRAN ZA ŠTUDENTE S POSEBNIM STATUSOM

 

Namen: Informacije o pridobitvi statusa, vrstah statusov, virih podpore za posamezne statuse, seznam pooblaščenih oseb za delo s študenti s posebnim statusom ter informacije o vpisu kandidatov s posebnim statusom na UL. Jeseni bomo vsebine nadgradili s temami kot so samo-zagovorništvo in drugimi vsebinami, ki lahko koristijo študentom s tem statusom.

 

Dostop do vsebin: https://www.uni-lj.si/studij/studenti-s-posebnim-statusom

 

3.    NOVA IZDAJA TUTORSKEGA PRIROČNIKA

 

Pripravili smo novo izdajo tutorskega priročnika. Je kratek, jedrnat in pregleden. Vsebuje konkretne napotke in delovne liste. Nastal je v sodelovanju z različnimi strokovnjaki, vsebine pa so bile izbrane na podlagi identificiranih potreb koordinatorjev tutorjev in tutorjev:

-     Vzpostavitev odnosa in komunikacija s študentom

-     Motivacija študentov za doseganje zastavljenih ciljev (kot je npr. študij)

-     Osebna učinkovitost in izraba časa

-     Pristopi učinkovitega učenja

-     Spoprijemanje s stresom, neuspehom in/ali tesnobo

 

Dostop do priročnika: https://www.uni-lj.si/studij/osnovne_informacije/tutorstvo.

 

4.    IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE ZA KOORDINATORJE TUTORJEV IN TUTORJE TER OSTALE ZAPOSLENE, KI JIH ZANIMA DELO Z RANLJIVIMI SKUPINAMI ŠTUDENTOV

 

V sredo, 25., in v četrtek, 26. 9. 2019 organiziramo izobraževanje in usposabljanje za koordinatorje tutorjev in tutorje, na katerega so vabljeni tudi drugi zainteresirani za delo z ranljivimi skupinami študentov. Predstavili bomo novosti na področju tutorstva, gostili predavatelja dr. Željka Čurića in druge strokovnjake z izkušnjami na področju duševnega zdravja, dela s študenti s posebnim statusom, dela s tujimi študenti, migranti in begunci in LGBTQ+.

 

Vabljeni, da se nam pridružite. Predprijave zbiramo na elektronskem naslovu sabina.zalaznik@uni-lj.si. Za več informacij o dogodku lahko pokličete na tel. št. 01 2418 698.

 

Resnično upamo, da vam bodo zgoraj predstavljene aktivnosti in gradiva v pomoč pri vašem delu. Veseli bomo vaših povratnih informacij in predlogov za nadaljnji razvoj storitev na zgoraj predstavljene vsebine (kontakt: Maja Dizdarević: maja.dizdarevic@uni-lj.si, 01 2418 685).


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri