Novica

Objavljeno: 03. 07. 2019 ob 11:36    Starost: 331 dni

Vabilo na otvoritev in ogled razstave Meje v keramiki, 9. julij 2019

V prenovljenih prostorih Male galerije Banke Slovenije že od aprila lahko spremljate razstave mladih umetnikov, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani ob njeni 100-letnici. Moči smo združili za skupni projekt, kjer lahko ustvarjalci z različnih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani predstavijo svoja dela.

 

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave z naslovom Meje v keramiki v Mali galeriji Banke Slovenije (Slovenska cesta 35 v Ljubljani), ki bo v torek, 9. julija 2019, ob 19. uri.

 

Tokrat se nam bodo predstavile ustvarjalke Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Pri osmih delih štirih umetnic gre za preplet med ustvarjalnostjo, tehnologijo, eksperimentom in voljo ter za razpetost med uporabno in lepo umetnostjo. Keramika je namreč zelo dovzetna za vplive "od zunaj", tako umetnice raziskujejo odnos med površjem in notranjščino na različne načine in z različnimi tehnikami.

 

Ob odprtju razstave vas bodo nagovorili viceguverner Banke Slovenije mag. Jožef Bradeško, izr. prof. dr. Jurij Selan s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani in Vladimir Vidmar, kustos Male galerije Banke Slovenije.

 

Razstava bo odprta do 22. avgusta 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

 

Vse podrobnosti najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo (info@mgbs.si ali 030 451 925).

Vabljeni!


Datoteke:
MGBS_3.pdf1.5 M

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri