Novica

Objavljeno: 13. 05. 2022 ob 12:17    Starost: 9 dni

Erasmus+ projekt GAME-ED

Člani katedre za računalništvo in didaktiko računalništva UL PEF sodelujemo pri 2-letnem Erasmus+ projektu z naslovom "Razvoj ustvarjalnosti z metodami učenja na podlagi iger v izobraževanju odraslih" - GAME-ED. V projektu sodelujemo s partnerji iz Madžarske (Fontanus Center in NetCoGame Research Center), Slovenije (Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto) in Romunije (Universitea Vasile Alecsandri din Bacau).

 

Glavni cilj projekta je izboljšati kakovost metod poučevanja in učenja, ki se uporabljajo za oblikovanje in razvijanje ustvarjalnosti v okviru izobraževanja odraslih. V ta namen preučujemo in razvijamo uvedbo pristopa učenja na podlagi iger, ki temelji na opravljenih študijah, smernicah in metodologijah za izobraževalce odraslih.

 

Primarna ciljna skupina projekta so izobraževalci odraslih in druge osebe, ki delujejo na področju izobraževanja odraslih, sekundarno skupino pa predstavljajo udeleženci izobraževanj odraslih.

 

Pri projektu smo že zaključili z delom na treh intelektualnih prispevkih:

1.       Zbirka metod za razvoj ustvarjalnosti v izobraževanju odraslih

2.       Primeri dobrih praks z uporabo pristopov učenja na podlagi iger

3.       Metodologija za izbiro primerne igralne mehanike za razvoj ustvarjalnosti

 

Trenutno se ukvarjamo z razvojem družabne namizne igre za pomoč pri razvoju ustvarjalnosti. V zadnjem intelektualnem prispevku bomo pripravili smernice za identifikacijo družabnih iger primernih za razvoj ustvarjalnosti.

 

Več informacij najdete na spletni strani projekta:
http://game-ed.eu


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri