Novica

Objavljeno: 10. 05. 2022 ob 14:36    Starost: 12 dni

Naravoslovni dan v ZOO Ljubljana s študenti Pedagoške fakultete

V soboto, 14. maja 2022 bo v ljubljanskem živalskem vrtu potekal naravoslovni dan, ki ga pripravljajo študentje Pedagoške fakultete v Ljubljani v sodelovanju z ZOO Ljubljana. Naravoslovni dan bo potekal bo od 9. do 13. ure.

 

Naravoslovni dan smo v letu 2022 posvetili nekaterim ogroženim živalskim vrstam, ki jih gojimo v ZOO Ljubljana.

 

Izvedeli boste, zakaj žirafa ne pade v nezavest, kadar skloni glavo, koliko mišic ima slon v trobcu, kako si sajmiriji pomagajo pri odganjanju komarjev, v katero skupino uvrščamo mačje pande ter kje vse živijo levi.

 

Dogodivščine smo pripravili pri sajmirijih, azijskem slonu, rothschildskih žirafah, mačjih pandah ter azijskih levih. Skupaj bomo živali opazovali ter si ogledali različne biološke materiale kot so sledi, dlaka in kože ter ob tem izvedeli veliko novega in zanimivega.

 

Ob tem bomo spoznavali tudi drobne in pogosto spregledane živali v naši bližnji okolici, kot so deževniki, polži in žuželke. Potekale bodo tudi delavnice odprave predsodkov do kač, pajkov in žuželk.

 

Spoznavali bomo vzroke ogroženosti teh živali, kako lahko prispevamo za njihovo zaščito v naravnem okolju ter kako lahko ravnamo, da vsakodnevno prispevamo k varstvu narave in bolj sonaravno živimo.

 

Dogodek je namenjen prav vsem obiskovalcem.

 

Študentje so se na dogodek pripravljali v okviru izbirnega predmeta: »Narava v vrtcu, vrtec v naravi«.

 

Lepo vabljeni!


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri