Novica

Objavljeno: 23. 11. 2021 ob 10:31    Starost: 7 dni

Popusti na 37. Slovenskem knjižnem sejmu in izid nove publikacije Založbe UL PEF

Letošnji 37. Slovenski knjižni sejem pod sloganom »knjige povezujejo« zaradi epidemije poteka virtualno. Zato vas vabimo, da obiščete virtualno knjižno stojnico z izbranimi knjigami Založbe UL Pedagoške fakultete, ki so znižane za 30 %.

 

Sejemske cene veljajo za celotno trajanje sejma od 22. novembra do 5. decembra 2021. Obiščite nas lahko na spletni knjigarni univerzitetne založbe:  https://knjigarna.uni-lj.si/sl-SI/browse/-/Druzboslovje/Pedagoska%20fakulteta.

 

Hkrati vas obveščamo o nedavno izdani publikaciji Založbe UL PEF z naslovom Terapevtske gibalne dejavnosti za otroke s posebnimi potrebami, ki sta jo uredili dr. Erna Žgur in dr. Tjaša Filipčič.

 

Nekaj več informacij o vsebini najdete spodaj in na spletni strani naše založbe https://zalozba.pef.uni-lj.si/index.php/zalozba/catalog/book/183:

 

Gibalne dejavnosti predstavljajo orodje za doseganje boljše kakovosti življenja oseb s posebnimi potrebami. Tega se zavedajo tudi avtorice publikacije Terapevtske gibalne dejavnosti za otroke s posebnimi potrebami – Tera/GIB. V publikaciji najdemo različne prispevke, ki so strokovno, raziskovalno in praktično obarvani. Opredeljena je vloga gibalnih sposobnosti in pomen razumevanja gibalnega razvoja v zgodnji obravnavi otroka. Najpomembnejši del predstavlja predstavitev inovativno zasnovane dejavnosti Tera/GIB. S fotografijami izbranih položajev so predstavljene številne razvojne gibalne naloge. Avtorice so načine izbrane gibalne dejavnosti (gibalne vzorce) našle v posnemanju gibanja 12 živalih. Ustreznost terapevtske ter sprostitvene dejavnosti Tera/GIB je predstavljena tudi raziskovalno. Izsledki, predstavljeni v publikaciji nakazujejo, da je dejavnost primerna za razvoj ter vzdrževanje gibalnih sposobnosti, omogoča tudi dobro počutje in zadovoljstvo otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami. Publikaciji je priložena zloženka, opremljena z nazornimi fotografijami izbranih gibalnih vzorcev.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri