Novica

Objavljeno: 17. 11. 2021 ob 14:35    Starost: 13 dni

Iščemo prostovoljce

Na Pedagoški fakulteti bomo prihodnje leto med 20. in 24. majem gostili 6. Evropsko fizikalno olimpijado EFO 2021 (EuPhO, European Physics Olympiad). Pričakujemo udeležbo okoli 35 držav, pri čemer šteje vsaka državna ekipa 5 dijakov in enega ali dve vodji ekipe. Ekipe bodo večinoma (a ne le) iz evropskih držav. 

 

K sodelovanju vabimo študentke in študente, ki bi na olimpijadi prevzeli vlogo vodičk in vodičev posameznih ekip. Za vsako vodičko in vodiča to pomeni 4-dnevno celodnevno prisotnost (od petka popoldne do torka popoldne), ker bi spremljala svoje budne ekipe neprestano -- razen v soboto in nedeljo dopoldne, ko bosta potekala oba 5-urna dela tekmovanja.  

 

Želimo si, da bi za vsako državno ekipo našli par vodičev (vsekakor pa vsaj enega). Pogoj za sodelovanje je tekoče sporazumevanje v angleščini (in to bo krasna priložnost za vajo iz sporazumevanja), če pa govoriš še kateri drug tuj jezik (italijansko, nemško, švedsko, madžarsko, rusko, francosko, portugalsko, makedonsko, romunsko, bolgarsko, estonsko ...) še toliko bolje (in boš lahko morda vadila ali vadil tudi tega). 

 

V času olimpijade bomo poskrbeli tudi za prehrano vodičev (in za nekatere tudi za prenočišče v M Hotelu pri Kinu Šiška).

 

Prva EFO je bila leta 2017 v Talinu v Estoniji, druga leta 2018 v Rusiji, tretja v Rigi v Latviji, potem sta bili naslednji dve na žalost na daljavo, in 6. bo v Ljubljani. Če vtipkaš v Google EuPhO, se lahko sprehodiš po najdenih spletnih straneh teh dogodkov in si ustvariš predstavo o pomenu in obsegu dogodka.

 

Če si komunikativna oseba in rada spoznavaš nove ljudi, zanimajo te tudi tuje dežele in njihove kulture, je sodelovanje na EFO v Ljubljani enkratna priložnost: tuje dežele pridejo k nam! Zainteresiranim prostovoljkam in prostovoljcem bomo razložili več podrobnosti na srečanju, ki ga bomo organizirali po Zoomu. Na to srečanje se prijaviš tako, da izpolniš obrazec na spletni strani DMFA Slovenije (www.dmfa.si).

 

Koordinatorica vodičev

dr. Saša Ziherl


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri