Novica

Objavljeno: 01. 07. 2021 ob 10:52    Starost: 34 dni

Evropska fizikalna olimpijada (EFO) na Pedagoški fakulteti UL

Pedagoška fakulteta je v soboto, 19. in v nedeljo, 20. junija, gostila 5+1 dijaka, ki so tekmovali na 5. Evropski fizikalni olimpijadi (EFO). Tudi letos je olimpijada na žalost potekala na daljavo. To ne pomeni, da so rezultati manj regularni, sploh ne. Pomeni pa, na primer, da dijaki opravljajo eksperiment virtualno -- namesto fizičnih pripomočkov uporabljajo simulacijo, kar je manjši izziv kot izvajanje eksperimenta v živo; še posebej s tako skromnimi navodili in ob pomanjkanju namigov, kot je običaj na EFO. Pomeni tudi to, da popolnoma izostane socialna komponenta dogodka, to pa je druženje mladih fizikalnih navdušencev s podobno navdušenimi vrstniki s celega sveta.

 

Letos bi se sicer morala Evropska fizikalna olimpijada odvijati v živo v Ljubljani in tudi na Pedagoški fakulteti, pa so nam znane okoliščine prekrižale načrte. Upamo, da se nam bolje izide prihodnje leto: organizirati nameravamo 6. EFO.

 

Kakorkoli, olimpijada se je srečno zaključila. Naši dijaki so osvojili 3 bronaste medalje in eno pohvalo. Pri oddaljeni izvedbi olimpijade smo sodelovali Jurij Bajc, Barbara Rovšek, Saša Ziherl in študenti Pedagoške fakultete Urška Puc, Ivana Polanc, Brina Posinek, Eva Kučiš, Mija Lavrič, Marisa Tripkovič, Lana Peharc in Anja Lukšič. 

 

Barbara Rovšek


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri