Novica

Objavljeno: 16. 03. 2020 ob 13:13    Starost: 1 leto

Navodila/priporočila za oddaljeno izvajanje pedagoškega procesa

 

 

Za vprašanja in pomoč smo vam na voljo na e-naslovih:

 

  • Svetovanje in podpora VIS učiteljem in sodelavcem UL pri didaktični uporabi IKT ob povpraševanju na e-poštni naslov: forum.ikt-projekti@uni-lj.si.
    Svetovanja bodo po potrebi podprta z uporabo videokonferenčnega sistema za komunikacijo, vsak dan med 14.00 in 16.00.  

    V skupini za IKT didaktično podporo na UL PEF lahko v okviru projekta Digitalna UL VIS učiteljem in sodelavcem UL ponudimo:
  • Podporo pri uporabi in vključevanju različnih aktivnosti za študente v spletnih sodelovalnih okoljih (kot je npr. Moodle)
  • Podporo pri ustvarjanju in uporabi različnih interaktivnih gradiv
  • Podporo pri uporabi IKT v podporo študijskemu procesu ipd.

Več si lahko ogledate na naslovu: https://di.uni-lj.si/asset/BTc45vtyD7E82AmoR

 

 

Priporočila in navodila:

V sklopu Microsoft Office 365 imate tako zaposleni kakor študenti na Univerzi v Ljubljani možnost koristiti aplikacije, ki jih ponuja Office 365.

1. Kako dostopati do orodja Microsoft Teams

Obvezno dostopajte na ta način do MS Teams, kot je napisan v navodilih iz točke 1., ker vam opisani način v navodilih, ki jih je pripravila UL (točki 2. in 3.), ne bodo delovali!

 

ŠTUDENTI: Če vam prijava ne deluje, poizkusite z aktivacije storitve Office 365 na naslovu https://id.uni-lj.si/index.php?action=o365

 

2. Navodila Teams za učitelje

Navodila Teams za študente

3. Navodila z videoposnetkom delavnice Teams

 

4. Kratka navodila uporabnih aplikacij in o uporabi spletne učilnice

5. Navodila za uporabo Google Hangouts

 


OBVESTILO:

7.4.2020 ( več na https://www.uni-lj.si/v_ospredju/2020040714124264/?fbclid=IwAR0zig_dAX9YksHZmRQFrd-acOpwakwNVLXVPY7uawmSBopv8X13FuAqAew)

Glede na aktualne razmere v zvezi s koronavirusom COVID-19 in na predlog Skupine za koordinacijo COVID-19 na Univerzi v Ljubljani, ki temelji na mnenjih epidemiologov in infektologov, je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, sprejel naslednji sklep. Do vključno 30. 4. 2020 oziroma do preklica tega sklepa se podaljša veljavnost vseh ukrepov o prekinitvi izvajanja vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omejitvi osebnih stikov pri vseh aktivnostih na Univerzi v Ljubljani in uporabi drugih oblik pedagoških aktivnosti in ostale komunikacije, skladno s sklepi kolegija dekanov z dne 12. 3. 2020. Sklep stopi v veljavo takoj in velja do preklica, najmanj pa do vključno 30. 4. 2020.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri