DYSTEFL2 - Dyslexia for Teachers of English as a Foreign Language 2

Šifra projekta: 2014-1-PL01-KA200-003578

Obdobje projekta: 01/09/2014 - 31/08/2016

Prijavitelj: University of Lodz, Poljska

Pratnerske organizacija: TAK - The Society of Alternative Education, Poland; AUTH - Aristotle University of Thessaloniki, School of English, Greece; Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, Slovenija

 

Članici projektne skupine v Sloveniji: dr. Karmen Pižorn in dr. Milena Košak Babuder

 

V projektu Erasmus+ DysTEFL2 z naslovom Disleksija za učitelje angleščine kot tujega jezika, želimo proučiti potrebe v praksi in usposabljati učitelje angleščine kot tujega jezika pri izobraževanju in vključevanju učencev z disleksijo pri predmetu angleščina. Cilj usposabljanja je pridobitev specialnih znanj s področja dela z učenci z disleksijo (prepoznavanje težav in izvajanje strategij dela pri tej skupini učencev), hkrati pa tudi profesionalni razvoj in napredek.

 

-  Spletna stran projekta

5 dnevno intenzivno izobraževanje

Od 2. do 6. maja 2016 je na Pedagoški fakulteti UL potekalo 5 dnevno intenzivno izobraževanje (Joint Staff Training Event) z naslovom DysTEFL2- Dyslexia for Teachers of English as a Foreign Language.

 

Udeležilo se ga je 5 učiteljic iz Grčije, 5 iz Slovenije in 14 iz Poljske. Izobraževanje so vodile dr. Milena Košak Babuder, dr. Karmen Pižorn in gostujoča profesorica Ines Sperling.

 

 

Seminar DysTEFL2 – disleksija za učitelje angleščine

20. aprila 2016 je na Pedagoški fakulteti UL potekal seminar na temo DysTEFL2 – disleksija za učitelje angleščine.

 

Seminar je bil namenjen predstavitvi projekta DysTEFl2. Poleg splošne predstavitve, sta bili izvedeni tudi dve delavnici, ki sta bili pripravljeni v okviru projekta.

Dogodki

 

- 20. april 2016; enodnevni seminar/delavnica s predstavitvijo projekta z naslovom "Dystefl2 - disleksija za učitelje angleščine"; na Pef UL. PDF Vabilo.

 

- 2. - 6. maj 2016; 5 dnevni intenzivni seminar Dystefl2.

Zanimive povezave oz. gradivo 

-  Dyslexia & Foreign Language Teaching

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri