Novica

Objavljeno: 29. 11. 2018 ob 09:20    Starost: 326 dni

Pomen družboslovnih znanj pri soočanju z okoljskimi izzivi

V petek, 7. decembra 2018 ob 9.00 bo v predavalnici 212 Pedagoške fakultete dogodek z naslovom Pomen družboslovnih znanj pri soočanju z okoljskimi izziv. Na dogodku, ki ga bo moderiral Nejc Jordan, bosta sodelovala Gregor Torkar (profesor na Pedagoški fakulteti UL) in Andrej Lukšič (profesor na Fakulteti za družbene vede UL).

 

V prvem delu dogodka bomo spregovorili o raziskovalnem, izobraževalnem, teoretskem in aktivističnem delovanju skupine študentov in organizacij, neformalno združenih v Eko-kolektiv. V tem delu se bomo osredotočili predvsem na ugotovljena pomanjkanja okoljskih družboslovnih znanj na Univerzi v Ljubljani. V naslednjem delu dogodka se bomo osredotočili predvsem na oba govorca in se povprašali po izvoru pomanjkanja družboslovnih znanj, njihovem pomenu za soočanje z okoljskimi izzivi in njihovem možnem razvoju v prihodnosti. Tretji, sklepni del dogodka, je namenjen pogovoru med vsemi udeleženkami in udeleženci. Tu bo tudi prostor za vsa morebitna vprašanja ter nadaljnjo debato. Dogodek je namenjen predvsem študentom in zainteresirani javnosti za namen ozaveščanja o pomenu družboslovnih znanj pri soočanju z okoljskimi problemi.

 

Organizatorji:
Dogodek poteka v sklopu projekta Mednarodna poletna šola politične ekologije. Projekt poteka v soorganizaciji Centra za politično teorijo FDV, Focusa, društva za sonaraven razvoj, študentskega društva Iskra, Inštituta za ekologijo, Inštituta Časopisa za kritiko znanosti, Ministrstva za okolje in prostor ter Eko-kolektiva. Projekt sofinancirata Eko sklad, j. s. in Ministrstvo za okolje in prostor.


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri