Novica

Objavljeno: 01. 08. 2018 ob 09:53    Starost: 202 dni

Prijavi se na konferenco UPS

Prispevaj k izboljšanju sistema profesionalnega razvoja strokovnih delavcev v izobraževanju

Pedagoški delavci, strokovni delavci in študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani, vabljeni k udeležbi na konferenci Učeča se profesionalna skupnost - UPS, ki bo potekala 3. oktobra v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

 

Cilj konference UPS je:

  • Predstaviti študijo evropskega omrežja Eurydice o karierah učiteljev v Evropi- Kariera učiteljev v Evropi: dostop, napredovanje in podpora
  • Spodbuditi razpravo o različnih vidikih profesionalnega razvoja učiteljev. Identificirati močna področja sedanjega sistema začetnega in nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja in šibka področja, torej tista, ki so potrebna ponovnega premisleka, ocene in prenove.
  • Odpreti razpravo o opredelitvi kompetenc učitelja v različnih obdobjih kariere. Ob tem izpostaviti dileme, ki se navezujejo na kontinuiteto med začetnim izobraževanjem in stalnim profesionalnim razvojem učiteljev v šolah.

 

Konferenca bo potekala v obliki plenarnih predavanj in tematskih delavnic.

 

Na delovnih skupinah konference bo potekala razprava v tematskih skupinah, v katerih želimo zbrati stališča in izkušnje učiteljev na vseh ravneh izobraževanja, izobraževalcev učiteljev pa tudi bodočih učiteljev, torej študentov.

 

Konferenca se bo zaključila z okroglo mizo z delovnim naslovom Zakaj umetna inteligenca v prihodnosti (ne) bo nadomestila učitelja. V pogovoru bodo predvidoma sodelovali dr. Marko Grobelnik, digitalni glasnik Slovenije, dr. Katja Košir z Univerze v Mariboru in dr. Slavko Gaber s Pedagoške fakultete v Ljubljani.

 

Vabljeni k prijavi. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 15. septembra 2018

 

Kotizacije za udeležbo ni!

 

 

Več o konferenci > Učeča se profesionalna skupnost - UPS


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri