Novica

Objavljeno: 06. 06. 2018 ob 09:37    Starost: 258 dni

Vabilo na poletno šolo

Pedagoška Fakulteta Univerze v Ljubljani organizira poletno šolo za učitelje angleščine na zgodnji stopnji z naslovom:

 

»Innovative Early English Language Teaching«

 

Poletna šola bo potekala od 20. do 24. avgusta 2018, na Pedagoški fakulteti v Ljubljani med 9.00 in 15.30 uro (7 pedagoških ur na dan, skupaj 35 ur).

 

Poletna šola je v prvi vrsti namenjena učiteljem razrednega pouka in angleščine ter študentom, ki poučujejo angleščino na zgodnji stopnji in vsem, ki se želijo izpopolniti na področju zgodnjega poučevanja angleščine.

 

Poletna šola bo potekala v angleškem jeziku. Vodila jo bosta priznana strokovnjaka na področju zgodnjega poučevanja tujih jezikov, Tom Majer in Mateja Todorovski.

 

Podrobnejši program je v priponki.

 

Tom Majer je slovenski Kanadčan, ki je v Sloveniji učil 12 let. Izkušnje je pridobil s poučevanjem na štirih različnih kontinentih. Je strokovnjak usposobljen tako v klasičnih kot alternativnih metodah poučevanja, ter v usvajanju maternega in tujih jezikov. Tom pripravlja strokovne seminarje in delavnice za jezikovne učitelje ter šole, sodeluje z učitelji študenti ter izvaja CLIL. Je waldorfsko usposobljeni pedagog, ki pri svojem delu prepleta elemente poučevanja Montessori, Wambach, Kodály in Dalcroze. Uživa v izzivih poučevanja brez učbenika, ter tematsko-zasnovanih in medpredmetnih / integriranih programih. Izdal je tudi gradivo za učenje tujih jezikov in ustvaril edinstveno spletno stran za učenje jezikov.​

 

Mateja Todorovski je didaktiko zgodnjega poučevanja angleščine začela razvijati leta 2002 kot učiteljica na osnovni šoli. S svojimi izkušnjami je kot strokovna članica prispevala k pripravi učnih načrtov za tuji jezik v 1. ter 2. in 3. razredu. Primere dobre prakse je s slovenskimi učitelji delila na številnih seminarjih, kasneje pa bila aktivno vpletena v uvajanje in spremljanje tujega jezika v 2. in 3. razred kot svetovalka na Zavodu RS za šolstvo. Ima obilo izkušenj s pripravo gradiv in materialov, saj že vrsto let sodeluje z eno od slovenskih založb. Danes kot asistentka za področje didaktike dobro prakso prenaša tudi na študente.

 

 

Kotizacija: 250 EUR. Kotizacija vključuje DDV, gradivo poletne šole, potrdilo o udeležbi in kavo med odmorom.

 

Poletne šole se lahko udeleži največ 40 učiteljev. Prednost imajo tisti, ki se prej prijavijo in plačajo kotizacijo. Rok za zbiranje prijav in plačilo kotizacije je 20. julij 2018. Prijava je veljavna ob plačani kotizaciji.

 

Izpolnjeno prijavnico pošljite po e-pošti na  tina.rozmanic@pef.uni-lj.si.

 

Kotizacijo poravnate na račun TRR SI56 0110 0603 0706 731 (sklic 291245) oz. nam pošljite podatke za izdajo računa po e-pošti (tina.rozmanic@pef.uni-lj.si) ali na naslov: Tina Rozmanič, Pedagoška fakulteta UL, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, s pripisom Prijava na poletno šolo.

 

Vse nadaljnje informacije so na razpolago po e-pošti mateja.dagarin@pef.uni-lj.si ali tina.rozmanic@pef.uni-lj.si .

 

Vabilo in dodatne informacije o poletni šoli so dostopne tudi na spletni strani Pedagoške fakultete UL.

 

V imenu organizacijskega odbora,

doc. dr. Mateja Dagarin Fojkar

 


Datoteke:
summer_school_2018_01.pdf438 K

www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri