Novica

Objavljeno: 14. 05. 2018 ob 12:14    Starost: 250 dni

Razstava Andreja Brumna Čopa v Rimu

Na Akademiji za likovno umetnost v Rimu na ogled postavljajo dela dveh slovenskih ustvarjalcev - Karmen Čorak se predstavlja s fotografijo, Andrej Brumen Čop s sliko, delo obeh pa povezuje raziskovanje krhkosti, minevanja in preobrazbe.

 

Na ogled bo približno 66 del, med njimi slike na platnu, risbe na japonskem papirju in fotografije. Tem je skupno, da s tenkočutnostjo izražajo kontemplacijo nenehne preobrazbe narave in vtisa njene sakralnosti, interpretirajo naravo prek obstoja neznatnih žuželk in rastlin kot odsevov človeškega bivanja v vsej svoji krhkosti in minljivi lepoti.

 

Kot so zapisali na slovenskem veleposlaništvu v Rimu, je njihovo pobudo za razstavo komisija likovne akademije v Rimu sprejela z naklonjenostjo. Vodstvo akademije je zanjo ponudilo osrednji razstavni prostor v pritličju uglednega sedeža akademije v zgodovinskem središču Rima. Gostovanje razstave slovenskih umetnikov pa veleposlaništvo vidi tudi kot priložnost za začetek sodelovanja med Likovno akademijo v Rimu in Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je Brumen Čop docent za področje slikarstva na oddelku za likovno pedagogiko.

 

Prilagamo še nekaj zanimivih prispevkov, člankov in fotografij o razstavi. 


9. 5. 2018 - RAZSTAVA KARMEN ČORAK IN ANDREJA BRUMNA ČOPA V RIMU, ODMEVI, https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174537916

 

30. 4. 2018 - Krhkost bivanja v Rimu, VEČER, https://www.vecer.com/krhkost-bivanja-v-rimu-6459211

7. 5. 2018 - O krhkosti bivanja - slovenska umetnika se predstavljata v Rimu, Na likovni akademiji v Rimu na ogled več kot 60 del, Rim - MMC RTV SLO, STA: http://www.rtvslo.si/kultura/razstave/o-krhkosti-bivanja-slovenska-umetnika-se-predstavljata-v-rimu/454137


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri