Novica

Objavljeno: 23. 04. 2018 ob 12:09    Starost: 271 dni

Svetovni dan zemlje

22. april je SVETOVNI DAN ZEMLJE. Osnovno vodilo ob letošnjem dnevu Zemlje je »Prenehajmo s plastičnim onesnaževanjem«. Onesnaževanje s plastiko predstavlja resen okoljevarstveni problem, zato se tudi študentje in zaposleni na Pedagoški fakulteti potrudimo, da bi v vsakdanjem življenju odgovorno ravnali s plastiko.

 

Predstavitev igre za ozaveščanje o biotski pestrosti

Ob Svetovnem dnevu Zemlje predstavljamo spletno igro z naslovom Ujemi metulje, ki je nastala v okviru študentskega projekta Promocija biotske pestrosti v krajinskem parku Kolpa (PRO-BIO-KOLPA). V igri se lahko seznaniš z različnimi vrstami metuljev v različnih ekosistemih. Projekt sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 kot neposredna potrditev operacije »Odprt, odziven in kakovosten sistem visokega šolstva - Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016-2020«.

 

Več o projektu in sodelujočih si lahko preberete na spleti strani: http://www.pef.uni-lj.si/1295.html. Povezava na igro: http://www2.arnes.si/~gtorka/ujemimetulje/ .


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri