Novica

Objavljeno: 09. 03. 2020 ob 16:37    Starost: 127 dni

Nadaljnja navodila glede virusa SARS-CoV-2

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

 

glede na navodila, ki smo jih dobili s strani rektorja UL, prof. dr. Igorja Papiča in so usklajena s strokovno skupino UL, ki je bila ustanovljena za sprejemanje ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja koronavirusa SARS-CoV-2, vam sporočam, da pedagoški proces na Pedagoški fakulteti UL do nadaljnjega poteka v skladu z urnikom. V tem semestru na fakulteti namreč nimamo predmeta, kjer bi bilo v predavalnici več kot 100 študentov.

 

Kljub temu pa smo na Pedagoški fakulteti sprejeli nekatere dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

 

Do nadaljnjega odpovedujemo vsa srečanja, kjer se v zaprtem prostoru zbere več ljudi, ki so v tesnejšem stiku in ki niso nujno potrebna za tekoče delovanje UL PEF (npr. ukinili smo podelitve diplom, posvete, športno vzgojo kot obštudijsko dejavnost in druge javne dogodke).

 

Odsvetujemo obiske naših zaposlenih in študentov na ogrožena področja, kjer je več okuženih s koronavirusom SARS-CoV-2.

 

Odsvetujemo obiske iz tujine iz ogroženih območij.

 

Ponovno opozarjamo, da lahko vsak (zaposleni in študent), ki se je v zadnjih 14-ih dneh vrnil z ogroženih območij ali je potoval preko njih preventivno ostane doma in se samoizolira. Prav tako naj ostane doma vsak, ki sumi, da bi lahko bil okužen z novim korana virusom. Svojo odsotnost pa mora sporočiti v referat. Zaradi morebitne samoizolacije nihče ne bo oškodovan, s študenti se bomo dogovorili o nadomeščanju neopravljenih obveznosti.

 

Glede praktičnega pedagoškega usposabljanja se bomo prilagodili navodilom inštitucij, ki izvajajo praktično usposabljanje za naše študente. V kolikor posameznih obveznosti zaradi nastale situacije ne bo možno izpeljati do konca študijskega leta, te obveznosti tudi ne bodo pogoj za vpis v višji letnik.

 

Ne glede na zgornje sporočilo o nemotenem izvajanju pedagoškega procesa, sporočam, da imajo zaposleni možnost, da pedagoški proces izvedejo na daljavo (npr. študenti predelajo učne vsebine, objavljene v spletni učilnici, odgovarjajo na vprašanja, povezana s študijsko literaturo itn.). O tem boste obveščeni s strani posameznega nosilca oz. nosilke predmeta.

 

Še naprej ostajajo seveda v veljavi vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, ki jih mora izvajati vsak posameznik (npr. higiena rok, higiena kašlja ipd.) in inštitucija (čiščenje toaletnih površin, razkuževanje kljuk na vratih, vodnih pip v toaletnih prostorih, zagotovitev mila za umivanje rok itd.) za zmanjšanje prenosa virusa.

 

Redno bomo spremljali priporočila Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Strokovne skupine UL ter vas obveščali o vseh nadaljnjih ukrepih.

 

Lep pozdrav

dr. Janez Vogrinc, dekan


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri